Băsescu și-a dat foc la valiză. Ca Nero

Redactor:
Marian Sultănoiu
Băsescu și-a dat foc la valiză. Ca Nero
Mă întreb, unde ne-am fi aflat acum dacă democrația românească, câtă mai e, n-ar fi rezistat, în 2012, aproape incredibil, atârnată de un fir de păr - decizia, in extremis, a Curții Constituționale -, și USL ar fi făcut tot ce-i trece prin cap.

Mă întreb, unde ne-am fi aflat acum dacă democrația românească, câtă mai e, n-ar fi rezistat, în 2012, aproape incredibil, atârnată de un fir de păr – decizia, in extremis, a Curții Constituționale -, și USL ar fi făcut tot ce-i trece prin cap.

România este astăzi o țară aflată la discreția unei majorități parlamentare, complet ruptă de realitatea din teritoriu; o imensă masă de manevră care pretinde că apără interesele electoratului, în timp ce-și prezervă doar starea de pândă nesățioasă la ciolanului puterii.

România este țara al cărei guvern o împarte, după sute de ani, în feude, pentru ca, din punct de vedere financiar și funciar, să fie operată în beneficiul baronilor locali.

În România există o clasă politică prefăcută și plină de tupeu, care susține, la infinit, că orice rău pe care îl aplică poporului este numai și numai în binele său. În această Românie există un sistem parlamentar în care opoziția zace moartă și ne-mbălsămată, bâzâitâ de muște verzi – fără vreo legătură cu ecologiștii -, care și azi continuă să se bată pe „rahaturi”.

Este incredibil cum, în aceste condiții, politicieni ai actualei puteri, altfel „brenduiți”, în timp, drept „oameni echilibrați”, să dezvolte declarații gogonate, să se contrazică caraghios de la o explicație la alta, să-și piardă proverbiala măsură, doar pentru a susține o decizie arbitrară și abuzivă.

Iată reacția lui Ilie Sârbu, liderul senatorilor social-democrați, la anunțul făcut de Traian Băsescu, conform căruia nu va semna memorandumul încheiat de guvern cu FMI, întrucât, „la pagina 3, apare o referire la aplicarea accizei de 7 eurocenți la litrul de carburant”.

„Este o premieră care se apropie de demență. Astea sunt mult mai grave decât o suspendare… Sunt în Constituție și alte prevederi, dar când vrei să nenorocești o țară, sunt punere sub acuzare. (…) Dacă ar fi vorba și ar vrea să fie credibil pentru această acciză, pentru noi cei care mergem cu mașinile, știm că prețul barilului de petrol scade și nu are influență. Dacă se comportă ca acum sunt foarte sceptic că mai putem coabita un an, deși am făcut tot ce a depins de noi. Noi vrem să fie bine, el vrea să fie rău, atunci trebuie să găsim o soluție, stăm toți cu mâinile încrucișate și admirăm deviația de la modul normal și firesc. Ce facem, îl lăsăm să facă ce a făcut Nero? (…) Gestul este unul iresponsabil, aruncă țara în haos, sau poate chiar așa vrea, să dea foc României, se apropie de demență. A ajuns în pragul falimentului mental, vrea să distrugă tot. Cred eu că va trebui să găsim o formulă să-l aducem la realitate pe domnul Băsescu. Problema e alta, asta trebuie să vedem, ce se întâmplă cu președintele în ultimul timp. (…) Dacă retragem majorarea accizei la carburanți nu influențează cu nimic, ăsta e doar un motiv. (…) A găsit el așa o chestie care crede că-l face popular”.

Am redat, aproape în întregime, fulminanta retorică a senatorului pesedist care seamănă ca ton, aplomb și verbiaj, cu perorația lui Cațavencu, pentru a remarca înăbușire, în fașă, a propriei „țineri de minte”.

Remarcați că pesediștii sunt, astăzi, extrem de îngrijorați de faptul că țara o să ardă, ca Roma lui Nero, în lipsa acordului cu FMI.

Dar n-ați uitat, desigur, ce declara actualul premier, Victor Ponta, în 2010, când susținea că acordul României cu FMI este o „sinucidere națională”: „Admir poziția unor țări care au zis . Boala crizei mondiale este ca gripa aviară, se învârte peste tot în lume. Dacă alte țări au trecut mai ușor, România își accentuează boala; umblăm în pielea goală. (…) Când vom veni la putere, vom suspenda acest acord!”.

Și nici ce le spunea miniștrilor săi în vara acestui an, la încheierea acordului cu pricina: „Mă bucur că s-a încheiat cu bine și o să vă autorizăm în mod oficial să facem cererea pentru un nou acord, în aceleași condiții; adică, nu luăm bani, nu ne trebuie bani, avem posibilitatea să ne împrumutăm pe piețele private, pentru niște scopuri și niște obiective pe care le veți negocia…”.

Și n-a mai luat nimeni foc…

În schimb, Ponta, Sârbu și ai lor, care merg doar cu mașinile statului și „știu” că „prețul barilului de petrol scade și nu are influență”, vor să ne dea nouă și economiei naționale foc la valiză; ca lampagiii.

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK MARIAN SULTĂNOIU

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide