Cine răspunde? Institutul de Folclor?

Cine răspunde? Institutul de Folclor?
Traian Băsescu a fost informat în legătură cu acțiunile de crimă organizată, interne și transfrontaliere ale clanului Bercea încă din 2009, înainte ca M. Băsescu să-l încuscrească cu Bercea Mondial - spune directorul SRI, dl. George Maior. Traian Băsescu cunoștea, potrivit propriei declarații, de cel puțin un an, relația strânsă și periculoasă dintre fratele său și clanul criminal Bercea. Totuși, președintele nu a întreprins nimic pentru a preveni explozia acestei afaceri sinistre, cu consecințe grave pentru prestigiul României.

Din 2001, de când spune dl. Maior că SRI a început monitorizarea subiectului, niciun organ al statului, Procuratură, Poliție, Fisc, n-a deranjat clanul Bercea, care acumula milioane de euro din afaceri ilegale și evaziune fiscală. Bercea nu se află la pușcărie pentru nenumăratele lui infracțiuni, ci pentru înjunghierea la supărare a unui nepot. Afacerea M. Băsescu – Florin Anghel nu a ajuns la cunoștința publicului prin acțiunea procuraturii sau  poliției, ci mulțumită țiganilor lui Bercea.

Întrebarea la care au a răspunde Parchetul, Internele, ANAF, SRI, SPP și președintele Băsescu rămâne: cine este răspunzător și sancționabil pentru nestoparea la timp a acestui atac la siguranța națională, cu consecințe incalculabile pentru imaginea României?

Inchide