Cine rezolvă „noul exercițiu de autoritate” impus de Dragnea?

Cine rezolvă „noul exercițiu de autoritate impus de Dragnea?
Publicat: 22/04/2019, 21:13

Cum ar fi cele de mai jos.

Tudorel Toader răspunde, tot mai nervos, unor acuze venite din partea lui Dragnea. Mai mult, începe să dea din casă lucruri care par să transmită că sunt unii/cineva, mă rog, câțiva decidenți, care au defectat pe dinăuntrul puterii. „Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate față de multele dezinformări”, a postat Tudorel pe Facebook (alături de o situația statistică a proiectelor de acte normative trimise la MJ de către principalii inițiatori, spre avizare, conform procedurilor din HG 561/2009, în perioada 3 ianuarie 2018 – 15 aprilie 2019).

Șeful DGA – mingea de ping-pong a partidei dintre premierul Tudose și ministrul Dan, de pe când Tudose se credea beton, iar Dan i-a dat perversa, punându-l la pământ – acuză și el (susținut de fostul premier) că MI ar fi supus unor presiuni și că în cadrul instituției se desfășoară activități de supraveghere operativă care îl vizează pe șeful Poliției Române și familia acestuia, inclusiv că ministrul Dan minte. Lucruri și fapte foarte grave.

Niște pesediști vizibili l-au luat la refec pe vorbitorul de serviciu al ALDE, Varujan Vosganian, întrucât, cică, ar bate câmpii cu niște probleme/acuze îndreptate împotriva PSD (în cazul de față, filiala Iași), fapt pentru care îi dau tare peste nas, prescriindu-i, în scopuri carminative/de calmare generală, o marmită cu ceai concentrat de tei. Tocmai acum, în contextul în care un ultim sondaj CURS îl dă pe Tăriceanu între primii candidați la președinție, în ceea ce privește încrederea bucureștenilor, iar pe Dragnea, printre ultimii.

În paralel, DNA anunță că va extinde ancheta în dosarul trezorierului PSD, Mircea Drăghici, iar PSD, în replică, anunță că va depune o plângere împotriva DNA, la SIIJ, întrucât prea se ofensează/interesează această Direcție despre ce a făcut partidul cu „banii lui” – de parcă banii ar fi din pușculița preopinenților de-acasă, și nu din banul public, livrat partidelor, potrivit legii.

Când totul e la incandescență, iată-l și pe deputatul de Argeș, Nicolae Georgescu, cum „cântă” BINGO, evadând către Pro România (tărâmul de poveste al politicilor social-democrate, paralele), întrucât, ce să vezi, brusc, nu-l mai suportă pe Rădulescu-AKM, iar pe UDMR, susținând că va lăsa Puterea să arate lumii că are, încă majoritatea cu care să facă legea pe „pământ strămoșesc”, în cazul în care aceasta se va hotărî să dea vot parlamentar pe guvern restructurat.

Colac peste pupăză, umblă vorba că sărbătorita săptămânii, Viorica Dăncilă, face eforturi să se lepede de jug, continuând să temporizeze restructurarea guvernului, în favoarea unei remanierii, care ar urma, totuși, să treacă și prin mâna lui Iohannis. Împrejurare care-l împinge pe Dragnea spre o criză de nervi, vecină cu hernia de disc.

Iar pentru a contracara, Dragnea a chemat-o, urgent, pe Dăncilă, la o discuție în biroul său, din Parlament – în prezența lui Tăriceanu – spre a decide restructurarea executivului, fără nici un fel de discuții.

În consecință, ce avem noi aici?!

Un atac concertat împotriva nucleului dur al decidenților PSD (Dragnea-Dan-Ștefănescu-Drăghici-Rădulescu) venit din partea Pro România (Ponta-Tudose&oamenii săi-Georgescu); mișcări în front, ale Viorichii (despre care se spune că ar fi posibil să plece, și ea, la Pro România, în caz de avarie), și atacuri tot mai susținute venite dinspre amoarea de familist a lui Tudorel Toader, afectat puternic de eliminarea sa din comandamentul general al Puterii; continuarea subțierii PSD prin noi dezertări; manevre generatoare de schismă PSD-ALDE-UDMR (un sondaj CURS, în care Tăriceanu este preferatul electoratului în partida cu Dragnea, atacuri din PSD îndreptate împotriva unor figuri importante ale ALDE, vezi Vosganian, și anunțul făcut de Kelemen Hunor, vizavi de votul majorității pe restructurarea guvernului Dăncilă).

Toate acestea, declanșate simultan (unele involuntar), sugerează un atac concertat în preambulul celei de-a treia schimbări majore de guvern.

Măsura imediată de contraatac din partea lui Dragnea a fost convocarea unei ședințe de urgență a coaliției pentru a grăbi, la maxim, restructurarea guvernului (supusă la vot chiar miercuri, în plenul reunit al Parlamentului).

Dacă îi va reuși sau nu, liderului PSD, acest „nou exercițiu de autoritate”, așa cum îl numește Traian Băsescu?! Asta, numai Dăncilă, spirala forței de atracție a Pro România, jocurile lui Pambuccian și suportabilitatea la autodesființare a lui Tăriceanu-Vosganian-ALDE, ne-o pot confirma sau nu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Céline Dion a dezvăluit că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca...