Combinația de la seiful lui Ponta

Redactor:
Alex Livadaru
Combinația de la seiful lui Ponta
Replicile lor sunt de înțeles din punct de vedere uman. Acești indivizi cățărați în spinarea noastră de atâta vreme găsesc inadmisibil, incredibil, absurd, halucinant faptul că trebuie să dea socoteală, căci, așa cum ne învăța zilele trecute finul premierului Victor Ponta, parlamentarul Manolache, demnitarii sunt mai presus de ingineri, doctori, profesori.

În confruntrea cu procurorii DNA, politicienii care s-au crezut intangibili până mai ieri, au un discurs comun: „lovitură de stat”, „dosar politic”, „îndepărtarea parlamentărilor cu ajutorul serviciilor secrete”, „abuz al justiției”. 
 
Prin ochii oamenilor de rând, se vede altfel: abia acum, după două decenii de la Revoluția din 1989, vorbim de o lovitură consistentă la adresa statului mafiot organizat, compus din politicieni asezați stăpâni peste România. De 25 de ani, acești indivizi cu o mână votează, iar cu cealaltă țin telefonul la care își aranjează licitațiile și comisioanele prin firme căpușă (controlate de ei, rudele lor, prietenii lor apropiați).
 
Primul care a acuzat un dosar politic a fost Adrian Năstase. În fața magistraților, au toți aceeași placă. Luați la întrebări despre averi, trafic de influență și infracțiuni de corupție, toți, de la Mazăre, Udrea, Traian Băsescu și până la Victor Ponta, acuză dosare politice, servicii, binomuri, trinomuri, presiuni, procurori care dau lovituri și justiție abuzivă. 
 
Astăzi, cu voia dumneavoastră, pe lista plângăcioșilor se așează, în top, Sebastian Aurelian Ghiță, un individ intrat pe ușa din dos atât în politică, cât și în afaceri, cu averi de sute de milioane de euro făcute la o vârstă fragedă, dar și cu împrumuturi date apropiaților pe niște sume care stârnesc, la propriu, amețeli, când numeri zerourile. 
 
Coincidență, și aici, mulți bani au fost făcuți din contracte cu instituții publice. Rămâne de văzut cât din aceste sume vor fi returnate bugetului de stat. 
 
Replicile lor sunt de înțeles din punct de vedere uman. Acești indivizi cățărați în spinarea noastră de atâta vreme găsesc inadmisibil, incredibil, absurd faptul că trebuie să dea socoteală, căci, așa cum ne învăța zilele trecute finul premierului Victor Ponta, parlamentarul Manolache, demnitarii sunt mai presus de ingineri, doctori, profesori. 
 
Ceea ce se întâmplă în ultimii ani, cu o accentuare în ultimele luni este halucinant pentru acești domni. Unul stă ascuns de frica DNA într-un spital din Turcia, dându-se șmecher pe Facebook, unul își vede astăzi averile sechestrate- ambii, altfel, prieteni buni de pahar prin Dubai. 
 
Dar cine este Sebastian Aurelian Ghiță? Sunt zeci de articole de investigație care au ieșit în presă, în care au fost semnalate legăturile transpartinice ale acestei „tinere speranțe” din generația de politicieni la 40 de ani, aceste vlăstare mafiote după care plângea Traian Băsescu în urmă cu câteva luni, incluzându-i pe Victor Ponta și Elena Udrea.
 
Într-un timp foarte scurt, Sebastian Ghiță a devenit înspăimântător de puternic și bogat: de-a dreapta premierului viitor presedinte (care nu a câștigat alegerile), patron de televiziune măciucă despre care procurorii spun în dosarul Chiliman că primea finanțări ilegale ca să nu atace anumite personaje din politică și oameni de afaceri. De alegeri, mare păpușar cu firmă de panotaj exterior, așa cum relevă investigațiile Gândul.info, în campania Vreau Președinte.
 
Era și parlamentar cu un județ ce-i stătea la picioare, și membru în comisia de control SRI, și prieten de vacanțe cu Victor Ponta. 
Despre Sebastian Aurelian Ghiță vor începe să iasă informații. În subteranele guvernării, toți politicienii știau că dădea telefoane, aranja licitații, lua comisioane, controla tot. Despre acest personaj tupeist se știa că stabilește la pahar cu premierul Victor Ponta pe cine „execută”, de la oameni de afaceri, concurenți in piață, atât prin instituțiile de stat, cât și prin televizunile pe care le  pe care le ghida din umbră.
 
Citiți suspiciunile procurorilor: Sebastian Aurelian Ghiță este acuzat de aceștia că a făcut evaziune fiscală, a spălat bani în formă continuată, controlează, din umbră, zeci de firme, a cumpărat voturi în Republică Moldova, a încasat comisioane, a aranjat licitații în București și în multe locuri din țară. Magistrații au pus sechestru pe conturile a 54 de firme, dar și pe conturile a 24 de apropiați ai acestuia .
 
Acest politician este cel mai bun prieten al premierului Victor Ponta si este nemulțumit că nu poate să mai ia legătură cu el, dar și din cauză că nu poate merge la Parlament o bucată de vreme.

Extrem de grav este că un asemenea individ cu metehne de afacerist mafiot ucrainean a avut acces atât de multă vreme la informații secrete din poziția de membru al comisiei de control a serviciilor.

Poate mai grav, acest tânăr ne-a făcut nouă legi sau a votat pentru ele, a facut aranjamente, și-a impus oamenii și s-a abonat la milioanele din banii publici.

 

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Pericolul major care amenință planeta. Acum e oficial, aplicațiile de tip Waze ar putea deveni...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
Horoscopul banilor 17-23 mai 2021. Zodia care dă lovitura, va fi săptămâna perfectă
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Flavia Groșan, medicul care tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, face un...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide