Cum s-a lipit Ludovic Orban de Liviu Dragnea

Cum s-a lipit Ludovic Orban de Liviu Dragnea
Publicat: 02/02/2018, 23:25

Și atunci, se pune întrebarea: ce diferență mai e între „Daddy-al lor” și „Daddy-al nostru”. Răspuns: niciuna. Am remarcat asta acum o săptămână, când Ludovic l-a acuzat de „deviaționism” pe Dan Zamfir. Ce cuvânt mare și prost.

Ziceam așa: „Și dacă Daddy nu nu ne-a speriat destul, vom avea, în curând, de-a face și cu micul dictator „Ludovic al II-lea” după Dragnea”. Și așa a fost.

A remarcat asta și Adriana Săftoiu, și chiar a avut curajul s-o spună, spre deosebire de alții, ceea ce a fost just și necesar.

În consecință, care ar mai fi deosebirea între Orban și Dragnea (și nu spun asta făcându-mă că-mi pasă de Orban, ca să-l „spăl” pe Dragnea)? Nu cele două personaje, vechi și bine cunoscute, care își fac veacul politica românească, mă interesează, ci consecința modului lor de a organiza partidele pe care le conduc și care ne conduc.

Dragnea și-a adus lângă el oamenii pe care poate conta, care nu-i ies din cuvânt, cu care, la o adică, răstoarnă munții (evident dacă, vreodată, TelDrum va câștiga licitația pe tronsonului de autostradă Comarnic – Brașov, și va da drumul la lucrare).

Referitor la ceilalți, e limpede, și rămân la ce spuneam: liderul PSD nu iartă și uită.

Dacă de partea lui Grindeanu n-au fost decât vreo doi-trei închipuiți, care au plecat singuri, „garnitura Tudose-Firea” este în curs de a fi exemplar ciuruită: nea Nicu Bădălău a fost înlocuit, Ecaterina Andronescu a fost înlocuită, nici ăla mic de la TSD nu se simte prea bine, iar Robert Negoiță s-a „auto-detonat” în fața ușii, în Kiseleff, și se va mai detona, atunci când îl va prinde consemnul. Cât despre Codrin numai de bine („încă”), pentru că doar atâta poate.

E limpede că „Daddy-Mână-Proastă”, n-are de gând să piardă partidul, pe mâna lui, astfel încât își folosește toți „așii” pe care îi deține în manșetă.

Dar, în PSD, asta nu e nicio surpriză: Dragnea aplică o metodă consacrată pentru o cauză nobilă – păstrarea puterii sale în vârful Puterii.

Pe când Orban-Mâna-lui-Tamango i-a surprins pe toți cu manevrele lui de anihilare a conștiințelor liberal-democrate, mai ales pe cele pe care nu le are la inimă.

Dan Zamfir, primul pe care șeful liberal l-a sacrificat pe altarul intereselor bancare – după cum spune chiar „sacrificatul” -, îl acuză de lașitate.

„Ludovice, Ludovice…Nu te lași de metehnele care te-au „consacrat” în PNL…După ce, in mod rușinos, ai fugit de un răspuns când te-am întrebat care sunt actele de „deviaționism” pe care le-am comis în activitatea mea la Comisia Economică, ai început sa înroșești telefoanele sa le ceri colegilor din Senat să mă schimbe de la Comisie. Știu. Te deranjează tare că îmi văd de treabă acolo. Te deranjează și că deranjez interese”, a postat senatorul liberal pe pagina sa de Facebook.

După care, Orban l-a înlocuit pe Zamfir, cu mâna parlamentarilor obedienți, cu Câțu, deși șefului Comisiei Economice din Senat n-a avut nimeni nimic să-i reproșeze.

A doua victimă a lui Orban a fost Adriana Săftoiu, care, ulterior l-a făcut pe Ludovic una cu pământul, acuzându-l de fraudarea alegerilor pentru președinția grupului parlamentar din Senat

„Tot caut un cuvânt potrivit după ziua de astăzi, mai ales după ce s-a întâmplat în grupul PNL de la Senat (la deputați încă a fost parfum), și încă nu îl găsesc. Am auzit astăzi că nu se votează oamenii după competențe, ci e vot politic. Adică, votul politic nu ia în considerare competența, ci preferința șefului. (…) Sper că mulți să se abțină să îl mai atace pe Dragnea cu argumentul că își pune în funcții doar supușii. Nici o diferență! Conform unui coleg, „susțineștem” ce vrea conducerea. Nu e tristețe, e jale mare! Iar cea mai mare dezamăgire a mea a fost lipsa de demnitate. Să vină 22 să îți spună că te-au votat, când la numărătoare au fost 12?”, a scris Săftoiu pe Facebook.

Ea susține că, la Cameră, Orban ar fi făcut lobby, personal, pe lângă deputați, pentru ca Raluca Turcan – potrivit lui Orban, „preferata Cotroceniului” – să fie aleasă în locul său, la șefia grupului.

Nici fosta președintă liberală nu s-a lăsat intimidată de manevrele lui Ludovic Orban:

„Ceea ce este surprinzător… dacă vreți să va dau o pată de culoare din interiorul ședinței… este că toți colegii l-au lăudat pe Daniel Zamfir pentru activitatea sa și cu toate acestea au spus că trebuie să dea un vot politic și să susținem poziția lui Ludovic Orban. Nu a existat nicio explicație, niciun motiv. Cred că aici este supărarea unora. Un șef de comisie care a avut o prestație extraordinară merită să aibă o explicație din partea celor care își doresc schimbarea. Bunul simț te îndeamnă să dai această lămurire celui pe care îl dorești să-l schimbi”, a afirmat Gorghiu.

În consecință, la ce să te mai aștepți, în continuare? Eu cred că, așa cum îți conduci partidul, vei conduce și țara – adică discreționar, pe criterii politice, indiferent la criteriile de competență și implicare.

Domnule Orban, de astea suntem sătui. Dacă nu ne propuneți altceva, în afara rezultatelor luptelor pentru prezervarea puterii personale în partid, atunci, mai bine mergeți în liniște, în civilie!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers