De ce a fost promovat generalul Dumbravă?

Redactor:
Vartan Arachelian
De ce a fost promovat generalul Dumbravă?
În comunism, scăpau de cineva PROMOVÂNDU-L. Generalul Dumbravă trebuia PENSIONAT. Vartan Arachelian se întreabă pentru care MERITE a mai primit o stea

Ieri, când Cotroceniul a făcut cunoscută scoaterea la pensie a lui Dumitru Dumbravă, secretarul general a Servciului Român de Informații, ne-a fost reamintit și un alt obicei bolșevic: scăpai de cineva „promovându-l”, chiar inventându-i un post mai pompos, dar în fapt unul complet găunos.

De data aceasta, a fost îndepărtat cu o întârziere nejustificată, chiar vinovată, un personaj dovedit toxic pentru Justiția română, iar în locul celei de-a treia cizme, cea de dizgrațiere, cum se zicea în folclorul cazon, surpriză! ridicarea în grad: general cu două stele. Aferim!

Cine e acest general de informații? Prin definiție, în comunism prima (poate singura!) calitate trebuia să fie gradul de fidelitate față de soții Ceaușescu. În democrație ar trebui să fie onest și devotat apărării dreptului constituțional. În cazul punctual al dlui Dumitru Dumbravă, promovat în conducerea SRI, fusese angajat să apere statul de drept. O poziție extrem de importantă, drept pentru care, onestitatea salariaților acestui serviciu, ca și a magistraților, de exemplu, e stimulată de salarii generoase de către statul român. Inclusiv de pensii timpurii și taloane de pensie cu cinci cifre. Important este ca el să dovedească faptul că e un intectual cultivat și incoruptibil, devotat interesului național.

Din păcate nu asta e imaginea de ansamblu a Servicului Român de Informații. El a fost amestecat în evenimente care-l fac vulnerabil. Multe pete negre, evadări mijlocite de lucrători de-ai săi, afaceri dincolo de marginile legalității, implicarea în acte care au adus atingere obiectivității actului de justiție. Și asta încă de pe vremea primului directorat al SRI, de unde, parcă, el a fost moșit cu defecte de funcționare, cu dizabilități de la normalitate.

În ce-l privește pe generalul Dumitru Dumbravă, om care la ieșirea în public a directorului civil al serviciului, se afla mai întotdeauna la dreapta acestuia, l-a luat gura înainte și a mărtiurisit că se implică (el și SRI) în toate actele procesuale dresate de Justiție cazurilor de corupție. Dezvăluirea a produs scandal, grabnic însă mușamalizat. Era de datoria Președintelui să-l evacueze cu grăbire.

Acum o lună, ziarista Emilia Șercan, specializată în cercetarea doctoratelor plagiate, a dovedit, printr-o cercetare aplicată cu acribie, că teza de doctorat susținută de generalul Dumbravă în 2015 la fosta fabrică de doctorate false, păstorită de (alt general) Gabriel Oprea, e un ordinar plagiat.  Probabil că a fost prea mult. Și greu de băgat sub preș din moment ce opinia publică asistă acum la o serie de dezvăluiri care acuză implicarea SRI în decizii dictate de instanțele judiciare române. Că el trebuia grabnic evacuat din SRI, a înțeles și Președinția, nu e nici o îndoială.

Întrebarea e de ce a trebuit avansat? Și pentru care din meritele sale? Îi e frică Președintelui de proapătul pensionar ? Dacă nu, de ce nu pleacă din postura de vinovat, ci de victorios a unei stele în plus? Și ne mai întrebăm de ce ajung stelele de pe epoleți simple tinichele de acoperit impostura…

 

Toni Petrea, OUT de la FCSB. Becali a confirmat decizia în plin play-off: "Fără nicio...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cum vor fi EVALUAŢI profesorii de către elevi?! Noutate URIAŞĂ în învăţământ!
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Masoneria din România are un nou Mare Maestru. Noua conducere, aleasă „în mod statutar, eliminându-i...
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Florin Cîțu, despre gestul nesocotit al Andreei Moldovan: „Nu putem să ne batem joc de...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Descoperire ŞOC la graniţa României. Autorităţile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide