E despre înzestrarea Armatei, stupizilor!

E despre înzestrarea Armatei, stupizilor!
Publicat: 01/07/2017, 11:17
Actualizat: 10/01/2020, 21:25

Nu trebuia să se deplaseze personal, azi-noapte, la râpa din Argeș, unde s-a prăbușit un autocamion al Batalionului 30 Vânători de Munte, cu 13 militari la bord (3 morți, restul răniți). Ar fi fost mai eficient, pentru ceea ce ar putea urma, să deschidă Carta Albă a Apărării, ca ministrul să priceapă cauzele tragediei: starea de colaps a înzestrării Armatei Române! alocările criminal de mici pentru cheltuielile de întreținere!

Să deschidă Carta Albă a Apărării și va afla, fără să-i șoptească un fost ministru pesedist, astăzi secretar de stat, Mircea Dușa (pe care era să nu-l recunosc, de când si-a vopsit frumos părul din dotare), va afla că – așa cum arată lucrurile astăzi – aproape toți banii se scurg în cheltuielile cu personalul ale armatei noastre de generali.

Înainte de a constata că n-avem nici un elicopter de salvare pe timp de noapte, cu troliuri și reflectoare, cum a văzut în filmele americane, premierul Tudose ar fi trebuit să constate că, în bezna de la locul accidentului, singurele lumini au fost camarazii victimelor și salvamontiștii (pe care administrațiile locale au început să-i desființeze, începând, din aprilie, cu Salvamont Bran, care acoperea și zona Moeciu-Fundata).

Chiar dacă n-ar fi avut probleme la sistemul de frânare, îmi pot închipui cum a fost întreținut, din sărăcie, camionul vechi de 30 de ani. Și mi-l pot închipui pe mecanicul care va fi găsit vinovat. Și știu că niciodată, în ministerul expert în necroloage, adevărații responsabili, miniștrii politici înșurubați în fotoliul de la Apărare, care împachetează de decenii dezastrul în rumegușul discusurilor lor, nu vor fi pedepsiți pentru crimă cu premeditare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase