Elena Udrea și Nicușor Dan

Elena Udrea și Nicușor Dan
Publicat: 07/06/2012, 20:56
Actualizat: 07/06/2012, 20:56

Ce cuplu fantastic pentru alegerile locale Nicușor Dan – Elena Udrea.

El poate fi surpriza plăcută pentru alegerile locale datorită modului atipic în care a reușit să adune oamenii în jurul lui. Campania purtată pe site-urile de socializare, dar și pe alte platforme online a fost probabil cea mai bună de la aceste alegeri, un model pentru viitor.

Ea poate plăti cu funcția de președinte al PDL București după aceste alegeri, din cauza scorului înregistrat în Capitală. Și totuși se pot ajuta reciproc într-un mod pe care l-au plănuit sau a fost doar din pură întâmplare. Asta rămâne de văzut!

Orice fan al lui Nicușor Dan s-ar supăra de o astfel de conexiune între cele două personaje. Cei ai Elenei Udrea sunt prea experimentați pentru a fi atât de naivi. Votul dat pentru Nicușor Dan oferă un anumit confort mental. Nu te cerți cu nimeni că l-ai votat pe acest independent, nu îți sare soacra, colegul de la muncă, prietenii în cap. Cei care au votat mereu anti-PSD reușesc să fenteze dihonia roșie, dar nu își încalcă nici toate principiile votându-l pe Silviu Prigoană. Nu au pus ștampila nici pe Sorin Oprescu. Toate dintr-o singură lovitură.

Marea dilemă vine la următorul buletin: pe cine votezi pentru Consiliul General? Alegi echipa USL sau pe cea a PDL? Sau tot pe Nicușor Dan. Această informație aproape că nu a apărut în campania candidatului independent, faptul că el apare și pe lista pentru Consiliul General. Iar o astfel de situație poate favoriza paradoxal exact PDL. Mi-e greu să îl văd pe alegătorul care merge la vot și pune prima ștampilă pe Nicușor Dan, iar cea de-a doua pe USL.

Electoratul câștigat de Nicușor Dan se compune în mare parte de cei nemulțumiți de politica PDL și de cei atrași de noul experiment electoral. Astfel cei din tabăra lui Nicușor Dan se pot transforma într-o sursă de voturi pentru consilierii PDL. Chiar dacă a pierdut bătălia pentru Primăria Generală, democrat-liberalii Elenei Udrea pot recupera din pagubă în lupta pentru controlul asupra Consiliului General.

Elena Udrea a făcut practic cadou Bucureștiul celor de la USL. În loc să vină cu un proiect, să arate bubele administrației Oprescu, PDL a fost anesteziat. Udrea a fost nehotărâtă în toate deciziile, puține planuri i-au ieșit. I-a picat referendumul, i-au plecat candidații pe ultima sută de metri, s-a hotărât greu ce candidat să propună pentru București. În campanie aproape a dispărut. În Capitală, singura redută care mai poate fi salvată este Sectorul 3.

Toate acestea i se pot imputa Elenei Udrea, iar Vasile Blaga și partidul nu vor ezita să o facă. „Buldogul” i-a dat un avertisment preventiv colegei sale: „dacă nu vei câștiga în București, va fi pierderea ta”. Elena Udrea este percepută ca o victimă sigură. Dar oare câți primari vor câștiga pe 10 iunie pentru că ea le-a trimis bani pentru proiectele locale, în pofida riscului de a-și atrage antipatia celorlalți? Vor sări Ștefan, Falcă, Scripcaru și toți clujenii să o apere? Rămâne de văzut câți bărbați sunt în PDL.

Nicușor Dan poate fi salvarea Elenei Udrea. În același timp și un semnal că PDL, în loc să alerge după MRU, poate alege să atragă de partea sa un independent, certificat în alegeri prin vot.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului