Exterminatorul de la ASPA, copoi de moravuri

Exterminatorul de la ASPA, copoi de moravuri
Publicat: 18/01/2015, 13:01

De la 1 octombrie 2013, când a început planul de strângere a câinilor fără stăpân din București, și până acum, au fost adunați de pe străzi 51 200 de maidanezi, 23 000 au fost dați spre adopție și 30 000 au fost eutanasiați, potrivit Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA). Doar 4000 de animale se mai plimbă în libertate, jubilează coordonatorul de proiect din partea instituției, Răzvan Băncescu, anunțând că planul la curățarea Capitalei de maidanezi a fost realizat cu două luni înainte de data limită.

Așadar, a fost un an greu, dar plin de satisfacții pentru ASPA. Hingherii proprii și mercenarii au lucrat zi și noapte, înfruntând cu lațul și bățul ostilitatea iubitorilor de animale. Dl Băncescu însuși a intrat cu mașina pe câmpul de luptă și a băgat câțiva ONG-iști curioși în spital, luându-se cu ceilalți la bătaie. Nu l-au putut opri nici măcar judecătorii de la Curtea de Apel București, care, în vara anului trecut, au suspendathotărârea de Guvern privind normele de aplicare a OUG nr. 155/2001 ce stabiliește modalitatea de gestionare a câinilor fără stăpân. „Mergem înainte!”, a decretat Băncescu, care atunci era cu planul cam la jumătate. Și a continuat: 203 de exemplare prinse și 119 ucise în fiecare zi lucrătoare. Iar municipalitatea i-a oferit pentru această distracție un buget de 33 600 000 de lei.

Domnul Băncescu – despre care, lipsindu-i CV-ul, precum și declarațiile de avere și de interese, se știe doar că a lucrat la clinica privată a primarului Sorin Oprescu și, după un stagiu foarte scurt de controlor RATB, a fost pus de edil să managerizeze câinii – se află demult în conflict cu asociațiile de protecție a animalelor. Unele dintre ele, precum Vier Pfoten, au reușit să-i pună piedici în justiție, altele au monitorizat și au reclamat ASPA pentru presupuse abateri. În gherila urbană și juridică, părțile s-au implicat agresiv, uneori contondent, dar nu s-au folosit până acum mijloace mârșave. La conferința de presă la care și-a prezentat bilanțul, managerul Băncescu a scos însă artileria murdară, trimițând salve de abjecții în ONG-urile care-l sâcâie, în încercarea de a stârni ura oamenilor împotriva lor și de a terfeli ideea de asociație neguvernamentală, în general. Domnul acesta care, după cum sare să-mpartă pumni, s-ar potrivi pe post de gorilă la ușa unui stabliment nu s-a sfiit să proiecteze imagini în care oamenii fac sex cu câini și să le prezinte drept „dovezi” în sprijinul afirmației sale că 90 la sută din câinii exportați de ONG-urile românești sunt folosiți în bordelurile pentru zoofili din Germania și Olanda, precum și la diverse experimente. Evident, n-avea cum să știe dacă în poză era chiar „Azorel de pe strada Lăcătușului nr. 5″, însă probele adevărate nu îl interesează, cât timp are instinctul său de copoi de moravuri. Ceea ce îl preocupă, de fapt, pe dirijorul hingherilor este efectul acestei pseudo demonstrații, el fiind sigur că nimic nu este mai devastator pentru imaginea cuiva decât asocierea cu acte oribile, deviante. Și, ca să îngroașe portretele ONG-urilor monștri, declară că acestea au structuri mafiote și doresc repopularea orașului cu maidanezi, ca să câștige în continuare bani. Capitala, așadar, are un singur erou pozitiv – domnia sa -, asociațiile furându-i niște mii de maidanezi de sub nas și prejudiciindu-i pe hingherii particulari – care or fi aceia – cu 219 lei pe animal salvat.

În toată această poveste despre oameni și câini, dl Răzvan Băncescu, deși nu arată, este singurul reprezentant al statului. Îndrăznesc să cred că rolul lui la ASPA nu era acela de a lichida în cel mai scurt timp, ci de a salva cât mai multe animale, colaborând pentru asta cu cetățenii și asociațiile. De asemenea, încă mai cred că oficialii nu debitează enormități, ca toți idioții, ci sunt moderați în aprecieri și responsabili pentru vorbele și faptele lor. Totodată, fiind plătit din banii contribuabililor și având post de șef, cred că aceștia au dreptul să afle ce salariu i-a dat primăria, ce avere are și cu ce interese cochetează. Faptul că a omorât 30 000 de câini pe bandă rulantă nu poate constitui un titlu de glorie, dar dl Băncescu mai are un pic și își ridică statuie în fața Asociației „Cuțu Cuțu”. Și, spre marea sa satisfacție, nu va mai fi niciun maidanez să se ușureze pe ea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului