• Publicat:
Puterea Gândului

Gabriela Firea, acest Garcea al DN-urilor

Gabriela Firea, acest Garcea al DN-urilor
Ca să vezi: Firea, care o să-l bată pe Iohannis de-i vor merge fulgii - potrivit unor sondaje amicale de opinie -, în drum spre Cotroceni, se află la doar șase luni distanță de posibila sa demitere din funcția de edil, prin voință populară.

Faza cu banda-unică-RATB, pe DN1, de la Podul Băneasa până la Piața Presei, a pus fondanta pe coliva edilului-one-woman-show.

După fluturași și iepurași butaforici și anacronici, după „naționalizarea” serviciilor necesare funcționării Primăriei la parametri optimi – fapt ce a transformat instituția într-un „mall de prăvălii cu meserii” -, după „spargerea” ferestrelor Universității cu explozii de decibeli și isterizarea viitorilor istorici, după scandalul cu Arhiepiscopul Ioan Robu și cu purtătorul vorbelor de duh ale acestuia,  (pe care i-a amenințat cu un referendum, organizat în ciuda legii și a hotărârilor judecătorești, în perspectiva (ne)demolării mizerabilei clădiri ridicate în cârca Catedralei Sfântul Iosif -, ei bine, după toate acestea și altele care, momentan, îmi scapă, Asociația „București fără ei” va inaugura acțiunea de strângerea de semnături, pentru demiterea primarului general, a primarilor de sector și a Consiliului General.

Oamenii au notificat Primăria în privința instalării unui cort necesar demarării acțiunii, în Piața Unirii, acesta (și altele) urmând să funcționeze vreo cinci luni, cu începere din data de 7 iunie.  

„În București, pentru referendumul de demitere a doamnei Gabriela Firea, vor fi necesare 465.000 semnături, cu mult peste cele 240.000 de voturi pe care dna Firea și PSD-ul le-au primit la alegerile locale. Realitatea este că 86% dintre bucureștenii cu drept de vot nu au votat cu Gabriela Firea. Acțiunea noastră este un proiect cetățenesc pe bază de voluntariat. Oricine dorește să se implice este invitat  să ni se alăture, descărcând formularele pentru strângerea de semnături de pe site-ul nostru. În curând, vom instala în mai multe zone din capitală corturi pentru strângerea de semnături,” suntem anunțați printr-un comunicat al asociației.

Adevărul e, dincolo de glume și ironii, că nu te poți juca, la nesfârșit, cu nervii cetățenilor. Că nu-ți poți bate joc de banii acestora colectați din taxe, impozite și superamenzi, ca să-i arunci, ulterior, cu dezinvoltură, pe apa Sâmbetei.

Și, mai ales, nu-ți poți permite să fii atât de cinic, încât să anulezi o bandă de mers pe sens, a celei mai aglomerate șosele/căi de intrare-ieșire în/din Capitală, fără să-ți treacă prin cap să analizezi profesionist consecințele, să faci un studiu serios de impact, să pui în dezbatere publică, cât se dovedește a fi necesar, un astfel de proiect absurd și inutil.

Sigur că, într-un fel, a avut și această măsură cinică rezultatul ei pozitiv, nu-i așa?!

Vorba unui sechestrat în ambuteiajul cel mai al dracului din lume – știți că, Bucureștiul se află pe locul cinci, „pe glob”, în domeniu: „N-a fluidizat Firea traficul, dar a organizat, în sfârșit, o parcare pe cinste!”.

Păcat că a desființat-o până la vacanța elevilor.

Eu zic că, totuși, nu risca nimic, întrucât, știți bine: când vine vacanța, vine cu trenul… Din Franța! Pe varianta aia nouă: București-Otopeni…

Inchide