Grindeanu vrea partidul înapoi

Grindeanu vrea partidul înapoi
Publicat: 15/06/2017, 12:05

Și, dacă PSD nu se trezește nici în acest ultim sfert de oră, al ultimului ceas, spre a-și lua partidul înapoi, atunci își merită soarta.

N-am văzut/auzit multă lume – civili, alegători, susținători – să fie de acord cu malversațiunile lui Dragnea împotriva propriului guvern, cu extensie, împotriva imaginii, poziției și zestrei de procente electorale obținute în decembrie 2016, de PSD.

Tot circul cu evaluarea actului de guvernare, sintetizată în „Ceaslovul lui Vâlcov” – licență Grindeanu -, n-a păcălit, evident, pe nimeni, în afara Olguței Vasilescu, căreia, probabil, i s-a promis că se va regăsi pe lista noului guvern, dacă nu cumva chiar în fruntea acestuia, pentru o nouă perioadă de tranziție. (Știm cu toții că ministrul Vasilescu a primit notă de trecere de la dirigintele Dragnea, pe motiv că a amânat câteva deadline-uri, în aplicarea prevederilor Legii salarizării, și că a devenit cel mai productiv guvernant în materie de scos lumea în stradă).

Dar, pentru că nu e menirea noastră să fim avocații lui Grindeanu – nici el, vreun politician fără greșeală -, și pentru că, cel puțin, în ultimele zile pare să fi fost atins de aripa Zânei Măseluță, a politicienilor cu demnitate reîncărcată, o să-l lăsăm să-și apere singur cauza, nefăcând altceva decât să-i sintetizăm pledoaria.

Eliminarea sa nu se justifică, „Ceaslovul lui Vâlcov” nefiind altceva decât o culegere de motive falsificate. (Am putea spune: precum unele dintre pânzele dosite pe sub paturi? – n.a). Cu atât mai mult, cu cât, în urmă cu doar o lună, Dragnea declara că e mulțumit „în toate felurile” de activitatea și realizările guvernului Grindeanu.

Singurul motiv al eliminării sale este dorința lui Dragnea de a deține, în exclusivitate, puterea absolută, în partid și în țară.

Întrucât i s-a reproșat că guvernul n-a fost în stare de aproape nimic, mulți dintre miniștri fiind lăsați corigenți de binomul profesoral Dragnea-Vâlcov, Grindeanu i-a cerut demisia, în CEx, liderului PSD, pe motiv că tocmai el, Dragnea, a ales oamenii și i-a făcut echipa.

Pentru el, cel mai surprinzător motiv de eliminare a fost acela prin care i se reproșa că nu a „dezvoltat relația cu Rusia”.

Evident, în urma acestor „capete de acuzare”, mai mult decât nerealiste, nu-și va prezenta demisia, fiind conștient și responsabil, vizavi de faptul că guvernul este al țării și nu al CEx.

Va pleca în momentul în care va avea garanția, din partea președintelui Iohannis, că noul premier va fi tot un membru al PSD, garanție pe care nu a primit-o în ședința Comitetului Executiv.

Dacă, până atunci, Dragnea și CEx vor să-l elimine, să o facă potrivit statutului partidului – în Congres, amintind că ar trebui convocat -, sau prin procedură parlamentară, în urma introducerii unei moțiuni de cenzură, ca să afle și el ce i se reproșează!

Și mai pe scurt, premierul Grindeanu îl acuză pe Dragnea, direct sau în context, că i s-a întâmplat ceva în ultima lună, acest „ceva” făcându-l să-și schimbe, radical, opțiunile; că, în subteran, dincolo de aviditatea de putere și dorința de a conduce cu mână de fier (inclusiv România), apare ideea unei interes îndreptat către Rusia; că CEx este un „grup” politic, la vârful PSD, controlat de Dragnea-Vâlcov și apropiații liderului, rupt, într-un fel sau altul, de masa partidului; că inconștiența politică a liderului îi dă posibilitatea președintelui Iohannis să reintre în joc, inclusiv prin a avea dreptul de a propune un premier de altă culoare politică.

Pe scurt de tot, Grindeanu cere, subliminal, sutelor de mii de membri PSD, cu vechi state, să-și ia partidul înapoi, încăput pe mâna veneticilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid