Hilarious Clinton – din Wall Street pân” la Dumnezeu

Redactor:
Lelia Munteanu
Hilarious Clinton – din Wall Street pân” la Dumnezeu
Oceanul Atlantic e o scuipătoare: și la Washington, și la București, politicienii buni de gură au același pattern de gândire.
Întrebată de moderatorul CNN, într-o dezbatere televizată din New Hampshire, cum a putut lua de la Goldman Sachs 675.000 de dolari, în 2013, pentru trei spiciuri, fiecare de câte o oră, doamna Clinton, a răspuns cu seninătate dâmbovițeană: Păi, dacă atâta mi-au dat! (…) Toți foștii Secretari de Stat au luat!
 
Anderson Cooper de la CNN a fost cât se poate de finuț, nepunând la socoteală faptul că, din 2013 până astăzi, candidata Democraților la președinție a spiciuit pe Wall Street de câteva milioane.
 
Spiciuirile le-au adus Clintonilor 139 milioane de dolari. Dacă  Bill Clinton, după ce părăsit Biroul Oval, e firesc să-și fi împărtășit experiența pe bani grei (o fac toți foștii președinți), distinsa lui soție ar fi putut cel mult să-și povestească gafele de la Departamentul de Stat. Ceea ce știu cu siguranță e că o companie saudită, Tanmiah, a plătit un spici mai scump decât Goldman Sachs – 300.000 de dolari, iar Regatul e un contributor greu al Fundației Clinton.
 
Contracandidatul Bernie Sanders, care a declarat război „clasei miliardarilor” (inteligentă sintagmă pentru unul care, autodefinindu-se socialist, a stârnit inițial destule rumori), crede că băncile și marile corporații au băgat în campania doamnei Clinton, până acum 15 milioane de dolari. Dar, din 157 milioane de dolari, cât a reușit să strângă în campanie Hillary Clinton, mult mai mult decât estimează Sanders vin de pe strada miliardarilor.
 
În aceeași emisiune electorală de marți, din public, un rabin candid, Jonathan Spira-Savett, i-a adresat doamnei Clinton o întrebare interesantă, precedată de o pildă hasidică: „Rabbi Simcha Bunim ne-a învățat că fiecare om trebuie să aibă două buzunare și în fiecare dintre ele să poarte un bilețel cu o altă însemnare. În primul buzunar, să scrie: Universul a fost creat pentru mine. Iar în al doilea buzunar: Sunt doar pulbere și cenușă. Vreau să vă gândiți o clipă și să ne împărtășiți ceva despre cele două buzunare ale dumneavoastră. Cum vă cultivați ego-ul, ego pe care știm cu toții că trebuie să-l aveți, orice personalitate trebuie să-l aibă pentru a fi lider al lumii libere, și, de asemenea, smerenia de a recunoaște că nu puteți stăpâni toate lucrurile de care președintele trebuie să fie responsabil?”
 
Cum credeți că și-a început răspunsul Hillary Clinton? Tipic: „Încă o întrebare absolut minunată!”.  Apoi – cu abilitate și răceală  – a vorbit despre rădăcinile sale metodiste, despre credința sa nesmintită etc. etc.
 
Merită să vorbim într-o zi, pe bune, despre cele două buzunare ale doamnei Clinton. Astăzi am vorbit prea mult despre al treilea.  
MEGA-LOVITURĂ pentru Universitatea Craiova. Fotbalistul care a rupt plasele în Italia, Elveţia şi Portugalia semnează...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Elevii, în mare pericol din cauza lămpilor UV folosite în şcoli! De ce trebuie interzise...
Vaccinare anti-Covid-19 în România: Liber la programări pentru imunizare cu serul Pfizer. Persoanele care se...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Horoscop Mărțișor. Ce flori trebuie să oferi mâine, în funcție de zodie fiecărei femei
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide