I-au legat de gât României 25 de Ordonanțe și 31 de HG-uri, că să nu mai plutească aiurea

I-au legat de gât României 25 de Ordonanțe și 31 de HG-uri, că să nu mai plutească aiurea
Publicat: 05/02/2020, 11:48

Firește că trece moțiunea de cenzură. Și nu că ar fi un blat între PSD și PNL. Nu că s-ar fi întâlnit pe șest Ciolacu și Orban să bage țara la fund până în 2021. Mai aproape de adevăr ar fi că s-au purtat niște înțelegeri, cu căpățânile celor doi pe masă, iar executanții n-au avut nevoie decât de un semn.

Altfel de ce-ar depune PSD moțiune de cenzură, când nici nu vrea, nici nu poate să preia guvernarea? De ce n-ar mai fi avut chef Ludovic Orban să se înfrupte din retorica aducătoare de procente a grelei moșteniri?

Odată România băgată la fund, urmează nu patru luni, ci un an de panaramă politicianistă, cu același Executiv Facebook, care însă se va muta cu totul pe rețelele de socializare, cu același program – „Pentru că PSD”. (Altminteri, doamna Violeta de la Muncă continuă antrenamentul pentru primăria Capitalei, ministrul Grindă – pentru primăria Focșanilor, ministrul Anisie – pentru primăria sectorului 2, ministrul Vela – pentru un concurs de frumusețe).

Pesediștii nu vor prididi să demonteze demonstrativ Ordonanțe, doctorii în Intelligence ai CEX-ului sperând să sară cât mai mulți cu ele în aer, fiindcă locurile pe listele socialiștilor vor fi limitate.

Useriștii, mai exact cei care vor mai rămâne în picioare după încăierările fratricide, se vor opinti să profite. N-ar fi de mirare să intre în alegeri cu vechiul slogan, reșapat, „PSD-PNL, aceeași mizerie”…

Care România?