Mineriada lui Ponta: demolează România să nu-nfunde pușcăria

Mineriada lui Ponta: demolează România să nu-nfunde pușcăria
Publicat: 08/06/2015, 16:23

Sătui de noii lupi comuniști care puneau gheara pe instituțiile statului, manifestanții cântaseră, scandaseră și le ceruseră „foștilor” să facă un pas înapoi, să plece și să respecte proclamația de la Timișoara. Ceruseră să vină la putere cei care nu s-au înfruptat în niciun fel din avantajele nomenclaturiștilor. Atunci, manipularea se făcea prin televizunea publică și ziarele aservite, iar oprimarea violentă a iubitorilor de democrație a fost făcută cu minerii. La un sfert de veac după, instituțiile statului de drept sunt dărâmate cu televiziunile controlate de șeful PSD, care deformează total adevărul, cu un Victor Ponta care atacă frontal atât Justiția, cât și pe procurorul care a îndrăznit să instrumenteze o anchetă împotriva lui.

În ambele cazuri, România a avut și are de pierdut, iar consecințele sunt, cu adevărat, foarte grave. În 1990, țara a rămas în mocirla corupției, cu un viitor premier care avea să fie condamnat la închisoare pentru fapte de corupție. Mineriada lui Iliescu, confiscarea țării de către el și gruparea lui de corupți transpartinici a lăsat România două decenii fără infrastructură (trenurile merg mai încet cu 20 de kilometri pe oră decât înaintea celui de-Al Doilea Război mondial). România a fost jefuită, la propriu, de membrii acestei clase politice putrede: și-au împărțit pădurile și le-au tăiat, și-au tras banii de la buget în toate formele, ne-au lăsat cu spitale în ruină, și-au bătut joc de școală și au vămuit tot, capușând companii de stat, mulgându-le în toate felurile, fără să facă o singură autostradă.

Imaginea unui București în care minerii alergau studenții, sloganurile „moarte intelectualilor”, „nu ne vindem țara” au fugărit de la porțile țării investitorii care fuseseră impresionați până la lacrimi de Revoluție și de setea poporului pentru libertate. România a avut imens de mult de suferit. 25 de ani de furt generalizat, distrugerea valorilor și principiilor, la finalul cărora România permite ca în fruntea guvernului să se afle un plagiator dovedit. Ne-au smintit atât de mult de cap și ne-au ținut în beznă, încât auzim prea des replici care ar lăsa occidentalii fără glas: „la noi toată lumea fură/ toată lumea copiază/ să fure, dar să ne dea și nouă/ să fure, dar să lase ceva în urmă”.

Nu, domnilor, nu toată lumea fură în această țară, nu toți avocații căpușează companii de stat, nu toți absolvenții de facultate, masterate sau doctorate au luat cu „copy/paste” bucăți de teză și au pretins că sunt ale lor. Această generalizare este turnată picătură cu picătură doar ca alegătorii să permită mari încălcări de principii. Și nu, faptul că România are o creștere economică nu îl așează pe Victor Ponta în fruntea țării pentru totdeauna și nu îi scuză nici minciunile, nici furtul intelectual, nici aroganța și nici statutul de zeu intangibil.

Asistăm, în aceste zile, la mineriada lui Ponta. De dată aceasta, cu ajutorul televizunilor măciucă și a parlamentarilor care fac scut penal în jurul premierului, România riscă să mai zacă niște zeci de ani în aceeași mocirlă. Astăzi, un șef de partid aflat la guverare refuză să plece, refuză democrația, refuză să se ducă să se apere în față judecătorilor, stă agățat de putere cu riscul de a dinamita România și de a întoarce țara în drum.

Manipularea se face la fel: pe de o parte se laudă cu creștere economică (altfel reală), pe de altă parte vorbesc despre băsism, trimit la înaintare postacii care să-i inunde pe cei care au altă părere cu jigniri. Și la televizor, Ponta, acest schior care face slalom printre scandaluri, flutură chitanțe în baza cărora a încasat bani, eludând, de fapt, suspiciunile procurorilor: că serviciile din spatele facturilor erau fictive, că angajații lui Șova au falsificat rapoarte, că Șova a dispus distrugerea hardurilor și a calculatoarelor.

Aceasta este mineriada lui Ponta și – din păcate – românii asistă cu mâinile încrucișate la modul în care șeful guvernului calcă în picioare justiția și statul de drept numai ca să își salveze pielea și să nu dea socoteală. Ion Iliescu a fost în stare să-i învrăjbească pe români ca să rămână la putere. Victor Ponta va demola toate instituțiile și pe toți oamenii care-i stau în cale, doar ca să-și salveze pielea. Știe că, dacă pică din funcția de premier, nu mai are nimic, iar viitorul său va fi umed și întunecat și cu WC turcesc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?