Mircea Diaconu, distribuit în rolul păsării-scobitoare

Mircea Diaconu, distribuit în rolul păsării-scobitoare
Publicat: 26/08/2019, 18:13
Actualizat: 08/01/2020, 20:11

La vârsta când ar trebui să se gândească la Regele Lear, Mircea Diaconu visează să intepreteze rolul de președinte al României.

Între politrucii duși cu pluta sau plecați cu sorcova, Diaconu s-a aflat cinci ani tot într-o glumeție – de la Bruxelles la București și vițăvercea.

Acum s-a așezat pe treptele Ateneului și se prezintă, cu talent, drept „cel mai banal om din România”. Banal, banal, sărac de nume (zice că n-are decât două și își face un atu electoral din asta), dar stup de bani.

Ce poate fi mai motivant pentru alegătorii care nu-și pot plăti facturile? Să spere că vor ajunge și ei banali într-o bună zi (dacă banal vine de la ban).

Mircea Diaconu a intrat din nou, perfect, în pielea independentului și a început chiar să creadă că-i va ieși din nou figura de la europarlamentare: să câștige miraculos.

Doar că taumaturgii politici care l-au căpătuit atunci nu mai au astăzi nici puterea, nici dorința de a o face. Rolul pe care i l-au pregătit lui Diaconu e de pasăre-scobitoare, zisă „pasărea crocodilului”, micuța aripată care se hrănește cu ce pică printre colții marii reptile PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase