Misterul întâlnirilor Dăncilă – Netanyahu

Misterul întâlnirilor Dăncilă - Netanyahu
Publicat: 23/01/2019, 15:08

Trei întâlniri oficiale: în 25 aprilie și 2 noiembrie 2018, respectiv 18 ianuarie 2019; două la Ierusalim și una la Varna, încă niciuna la București. Aceleași personaje cheie: Viorica Dăncilă, în numele Guvernului României și Benjamin Netanyahu, în numele celui israelian. Trei deplasări oficiale de la preluarea mandatului de prim-ministru ce sunt depășite ca număr doar de vizitele spre Bruxelles. Și trei comunicate oficiale pe site-ul Guvernului, la distanță de timp, cu conținut aproape identic. Ce leagă actualmente aceste întâlniri oficiale, mai mult decât o relație aparentă de prietenie dintre două state încă de pe vremea dictaturii ceaușiste ?! Putem bănui, dar încă nu știm prea multe. Subiectul mutării ambasadei române de la Tel Aviv la Ierusalim pare deja depășit, pus în expectativă.

Pentru cetățeanul obișnuit, la prima vedere, poate nu înseamnă nimic! Sau doar relații diplomatice, întărite de explicații precum cele de aseară ale Vioricăi Dăncilă. Întrebată de moderatorul emisiunii despre vizita rapidă și prea puțin cunoscută de vinerea trecută, Dăncilă a menționat că nu a fost o întâlnire secretă, ci una în care s-a discutat doar despre cooperare, schimb de bune practici și alte provocări guvernamentale.

Dar, privind puțin mai adânc, spre sursele disponibile la nivel oficial (Guvernul României), se pare că temele de discuție din cele trei întâlniri ascund un copy paste informativ rușinos care, nu doar că denotă o lipsă de respect pentru presă și cetățeni, ci pot deschide calea către alte interpretări, legături mai mult sau mai puțin evidente și cunoscute între Dăncilă – Netanyahu și Liviu Dragnea.

Priviți cu atenție în tabelul de mai jos cum reflectă comunicatele oficiale ale Guvernului cele trei întâlniri și puteți observa nu doar că discuțiile par să fi avut exact aceeași tematică. Ba chiar comunicatele din 2 noiembrie și 18 ianuarie, sunt în mare măsură, un copy/paste nerușinat!

Poate fi o gafă la nivel de comunicare sau faptul că tematica discuțiilor a fost cu totul alta, una ascunsă, ce ar merita investigată și discutată, mai ales în contextul preluării României a Președinției Consiliului Uniunii Europene și pe fondul unei relații diplomatice reci pe axa UE – Israel (datorată politici israeliene față de palestinieni și evenimentelor din Gaza, ce au dus la o serie de poziții critice și investigații cerute de Comisia Europeană).

Comparație înre comunicatele de presă ale guvernului despre întâlnirile dăncilă - netanyahu

Ce îi leagă pe Liviu Dragnea și Benjamin Netanyahu, în afara unei „bune prietenii”

1. Ambii lideri sunt acuzați de corupție. Liviu Dragnea – în dosarul DGASPC Teleorman și dosarul Tel Drum, Netanyahu – într-un dosar de corupție deschis în 2017, în care procurorii investighează primirea de cadouri de la personalități înstărite și în altul, alături de soția sa, pentru un acord secret pe care ar fi încercat să-l încheie cu un trust media ca să beneficieze de acoperire mediatică favorabilă – cazul Bezek -Walla. În plus, avocatul acestuia este, la rândul său, acuzat de corupție într-un dosar privind achiziționarea de submarine și alte nave militare, în valoare de două miliarde de dolari.

2. Ambii lideri susțin că acuzațiile fac parte dintr-un complot politic și al justiție, ce nu și-ar dori ca, în cazul Netanyahu – să câștige alegerile parlamentare anticipate din acest, iar în cazul Liviu Dragnea – hărțuirea de către „statul paralel”, servicii, DNA, #rezist ș.a.m.d.

Adresându-se jurnaliștilor israelieni, în timpul unei vizite în Brazilia în 31 decembrie 2018, Netanyahu a declarat că nu va demisiona pe fondul acuzelor aduse și, mai mult, că ceea ce se întâmplă este o vânătoare de vrăjitoare.

3. Potrivitpresei din Israel, campania electorală a PSD din 2016 a fost condusă de consilieri israelieni, ce au lucrat și la campaniile lui Netanyahu.

4. Și o ultimă legătură – Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian, ce a fost numit în aprilie 2018 și consilier onorific al Vioricăi Dăncilă.

Conectând aceste legături cu vizitele tot mai dese ale prim-ministrului în Israel și cu comunicatele tip copy-paste, se pot ridica o serie de întrebări la care Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea ar trebui să răspundă, iar Serviciul de Informații Externe să investigheze. Pentru că par a fi vizite oficiale cu subiect de întâlnire neoficială, disimulate în comunicate de presă identice, pe banii guvernului român și în calitate – în cazul Vioricăi Dăncilă – de demnitar român, șef al Guvernului. Și mai mult, știm foarte bine de loialitatea doamnei Dăncilă în relația cu Liviu Dragnea și preferința actualului lider PSD de a conduce prin interpuși.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului