Moș Cioloș a uns ghetuțele preoților. Cu câteva milioane

Moș Cioloș a uns ghetuțele preoților. Cu câteva milioane
Publicat: 06/12/2015, 23:36

În consecință, potrivit învățăturii învățătorului Daniel, vă spun că, și eu, ca și el, sunt pregătit ca, de la anul, să-mi plătesc impozitele, numai dacă statul îmi va da înapoi casa din Crângași, confiscată abuziv de stat, și demolată în anii 80, precum și locurile de veci, așa cum au fost ele rânduite, prin donație, în cimitirul Crângași – grupate, și nu împrăștiate pe câteva hectare, într-un alt cimitir, după cum vrea preotul paroh – demolat, ras de la fața solului, și din subsol, fără ca sfinții preoți să se strângă în vreun „sobor” de apărare și împotriva profanării a mii de morminte; ba, chiar și alte bunuri ale lui străbunică-meu, din anii 20, confiscate de comuniști, după război.

Asta, pentru că, după cum văd, BOR, levitând mai presus de lege, ne anunță prin vocea Patriarhului, că e gata să-și plătească dările la buget – acelea pe care le plătim toți, sănătoși sau bolnavi, vii sau morți, buni sau răi – dacă, și numai dacă, i se restituie proprietățile luate de stat, eventual și cele secularizate de Cuza, adică, per total, vreun sfert din teritoriul României.

„Da, noi am spus de mai multe ori că suntem de acord, nu numai să impoziteze veniturile (statul român n.a.), ci să și renunțăm la salariile de la stat dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul ca proprietăți. (…) Deci, noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să ne dea înapoi ceea ce a luat ca fiind donații date bisericii în mod liber. Când se face echilibrul acesta, nu mai avem nevoie de salarii de la stat și nici de celelalte”, a spus, ieri, PF, după ce a sfințit capela penitenciarului Jilava.

Aflu, deci, că Biserica stă, și azi, cu „mâna întinsă la stat”, deși, mulți ani, am crezut că atare poziție o capătă doar în raport cu enoriașii, în contextul întâmplării vreunei taine creștine: o nuntă, un botez, o înmormântare. „Ocazii” în care părintele răspunde, cu bisericească milostivire și adâncă recunoștință, întrebării „Cât, părinte!?”, cam așa: „Numără fiule, numără, că-ți spun eu când să te oprești!”.

Și asta, în condițiile în care, după cum spune PF, nu numai că BOR nu plătește impozit, dar nici chitanță nu taie, ca să nu mai vorbim de minunea apariției vreunei mașini de marcat – sfărâma-o-ar necuratul -, în lumina sfântului altar.

Asta, doar așa, ca o pată de culoare, spre a nu ne mai amărî sufletele, la sărbătoare, rememorând prea multele ipocrizii, minciuni, sfidări și umilințe „părintești”

Cele de mai sus au fost rostite pentru că Patriarhul s-a făcut foc și pară când a aflat că guvernul Cioloș ar fi sărit Biserica la-mpărțeală, bugetul arătând în dreptul său 0 (zero) lei, pentru construirea de noi biserici sau pentru modernizarea celor existente. Și asta, după ce, în anii trecuți, primise undeva la peste 70 milioane de euro.

Ei bine, văzându-l așa de supărat pe Preafericit, și temându-se de vreo afurisenie bine țintită, premierul Cioloș a pus, imediat, mâna pe telefonul „scurt” și l-a anunțat pe Patriarh că povestea nu-i decât o mireană neînțelegere. I-a mai spus că nu se va abate de la linia bugetară trasată de guvernul Ponta, iar la final, i-a promis c-o să le pună preoților în ghetuțe, încă 33 de milioane de euro, pentru majorări salariale.

„Facă-se voia ta, Dacian Cioloș, că-n cer nu luăm nimic. Să luăm, deci, pe pământ!”, ar fi spus Daniel, învârtind mătăniile; apoi a venit tonul.

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK –MARIAN SULTĂNOIU

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția