O sintagmă prezidențială care va face carieră

O sintagmă prezidențială care va face carieră
Publicat: 21/08/2019, 18:43
Actualizat: 08/01/2020, 20:11

În lipsa unui Proiect de Țară – pentru care președintele Iohannis nu și-a găsit timp – cântăm după ureche. Bine c-avem aliați notiști.

La finalul vzitei în Washington, după declarația făcută presei române, un jurnalist l-a întrebat pe Klaus Iohannis: „Domnule Președinte, pe problema gazelor din Marea Neagră, mai concret pe legea off-shore, ce v-a propus domnul Președinte Trump? Poate să li se permită companiilor care vor exploata acolo să exporte mai mult gaze către Europa de Vest?”.

Președintele, care încă nu coborâse din corcodușul tămâierilor lui Trump, a răspuns cu nedisimulată fudulie: „Aceste chestiuni le va clarifica, cu siguranță, Guvernul României, în discuții ulterioare cu companiile interesate. Noi, între Președinți, nu analizăm articole de lege, ci numai principiul. Și suntem amândoi de părere că România are un potențial foarte bun și atractivitatea României trebuie să fie crescută printr-o legislație cinstită, dar favorabilă pentru investitori, printr-o legislație care redevine predictibilă, fiindcă și-a pierdut un pic această predictibilitate, și atunci lucrurile, sigur, vor fi foarte interesante”.

Sintagma uriașă „o legislație cinstită, dar favorabilă pentru investitori” va face carieră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase