• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

PNL împarte indulgențe „trădătorilor” care au înlesnit votarea Guvernului Orban

PNL împarte indulgențe „trădătorilor” care au înlesnit votarea  Guvernului Orban
Depesedizare prin absorbție?

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a dezvăluit unui post de televiziune discuția purtată – înaintea plenului de învestire – cu fostul premier Tudose.

„Acum 10 minute am vorbit cu Mihai Tudose. I-am spus că, după modalitatea în care s-a comportat atunci în fața unui premier dintr-o țară unde politețea și regulile de bună-cuviință sunt esențiale, e un moment în care acel episod să fie anulat printr-un gest responsabil față de țara sa. Mihai Tudose e un patriot, e un român care, chiar dacă are convingeri de stânga, socialiste, nu poate fi acuzat că nu iubește țara”.

Încă înainte de a-i fi învestit Guvernul de Parlament, PNL a început să împartă indulgențe.

Rămâne de văzut dacă își va onora promisiunile față de „trădătorii” din partidul lui Dăncilă și partidulețul lui Ponta – respectiv mai lumeștile, obișnuitele funcții și locuri elegibile pe listele electorale din 2020. Aici conștiințele liderilor liberali par a balansa între respectul cuvântului dat și principiile politice.

De reținut că, în aceeași intervenție televizată (în altele, în discursurile aripate la mitingurile din campania pentru europarlamentare), prim-vicepreședintele Bogdan afirma că nici un pesedist, fie el de rit vechi sau nou, nu va pupa nimic din partea PNL.

Ar fi și greu ca „depesedizarea” anunțată astăzi de Ludovic Orban de la tribuna Parlamentului să fie făcută prin absorbție.

Altminteri, citesc în ochii lui Ion Ștefan (ministrul Dezvoltării) că vom avea un Guvern de succes.

Foto: Rares Bogdan / Facebook

Tags:
Inchide