PNȚCD și PER, cârjele PSD

PNȚCD și PER, cârjele PSD
Publicat: 28/03/2019, 22:23

Nu, nu pentru că s-a aliat/susține și „urează succes listei” PSD – întrucât, dacă la conducerea istoricului și „nemaivăzutului” partid s-ar mai fi aflat „sindicalistul” Ciorbea, ei bine, atunci impactul ar fi fost altul, iar gestul, cât se poate de firesc -, ci din cauza announcer-ului și a felului în care a beștelit evenimentul.

Nu se poate să nu fi remarcat infinitul umor de situație al tabloului!

La mijloc, Dragnea, ca un daddy al rasei canin-politice, gata oricând să-și înfigă colții în carnea adversarului – în cazul de față, osul de ros al lui Iohannis(referendumul)&Iohannis însuși. Aparent relaxat, cu un zâmbet inițial vag-mimat – pentru liniștea grupului-, devenit, ulterior, unul „pe bune”, dar reținut, de voie-de nevoie, crescând apoi până la limita dării în vileag a hazului stârnit pe dinăuntru de manifestarea penibilei, arțăgoasei și fără sens, isterii a lui Pavelescu, liderul PNȚCD.

Dragnea, ca un dog proptit pe labele dindărăt, cu pieptul ridicat la vedere, pe labele din față, fremătându-și, cu subînțeles, mustață grea pe sub privirea circular-curioasă: „Eu v-am avertizat că ăștia sunt luați. Totul e să-i bagi în seamă și să le ungi direcția cu slănină. După aia, se-ncordează și mor cu tine de gât. Ei, hai, șo pe ei!”.

Ca un pechinez metis, Pavelescu, cel din dreapta lui Daddy-Dog, se asmute ascuțit, gutural, înfipt pe patru picioare, și slobozește, la firul ierbii, toată iubirea față de masculul alfa, care îl privește condescendent-superior: „Mai încet, că ne-mproști pe toți!”.

„PNȚCD e dator să apere democrația înainte de toate!”, zice. „Ce s-a întâmplat în ultimii ani ne-a cutremurat pe toți. O caracatiță care a subminat statul, a bulversat întreaga societate!”, se dă iar, țărănistul, hotărât, la pradă.

După cum sună șarada, Daddy pare să nu-nțeleagă exact-exact la cine mârâie Pavelescu. Îl privește iute, dintr-o parte: „Ia stai, bre, la cine latri?!”. Cel din Dreapta – nășit de Băsescu, anume „Ăla mic cu capu mare” – simte momentul și sare să rupă lanțul: „Președintele a refuzat să își îndeplinească rolul constituțional de mediator și a instaurat de fapt un regim personal de mână forte”. „Ei, așa da, altceva!”, freamătă mustața lui Daddy-Dog.

„Dar parcă prea latră la lună. Cum să spui că regimul lui Iohannis e de mână forte, când vezi că toată Puterea decretează că la Cotroceni e loisir și pamplezir, și Iohannis musafir? Păi, ori, ori!”.

Din stânga lui Daddy-Dog, liderul verzilor (PER), Dănuț Pop, calm și răbdător, ca un copoi de Saint Hubert – „gonitor pentru vânat mare”, după cum scrie la carte -, anunță pe un ton diametral opus, față de cel al (a)micului penețist: „Și noi susținem lista PSD. Sigur, încercând să obținem, la rândul nostru, din partea PSD, sprijin pentru câteva proiecte. Unul dintre ele ar fi realizarea Parcului Dracula, absolut necesar pentru dezvoltarea turismului românesc”.

Haide bre, dom Dănuț, ce Draculea propunere mai e și asta? Păi, dumneata și verzișorii dumitale susțineți candidații PSD ca să meargă în Europa să pledeze cauza eurovampirilor, sau ce?!

Asta, cu vârcolacii, e treaba noastră, acilea, la intern. Ne sugem sângele reciproc, cu sete, orbește, în tăcere. Nu-i frumos să exportăm, fuguța, toate scandalurile intestine la Bruxelles.

Eu zic că e mai bine să vă concentrați, fără pretenții, pe susținerea altruistă – cele câteva mii, cât sunteți – a propușilor PSD pentru PE, întrucât acesta ar putea fi cântecul de lebădă al domniilor voastre.

Al PNȚCD, sigur.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului