Poker blind

Poker blind
Publicat: 31/07/2012, 14:51
Actualizat: 02/08/2012, 20:26

Președintele Masăverde, plagiatorul Ponta, fanfaronul Antonescu. Pentru primii doi am explicat suficient de ce îi numesc așa. Sunt dator s-o fac și pentru Crin Antonescu.

L-am votat pe Crin Antonescu în 2009. Mi-au plăcut capacitatea de a-l contra pe mârlanul Băsescu în bătălia verbală unu la unu, chibzuința de a propune ca alternativă la conducerea dictatorială a lui Băsescu o soluție de putere colectivă, bazată pe Klaus Johannis ca premier, fermitatea cu care și-a respectat angajamentul față de parteneri în turul doi, deși ar fi putut să joace la două capete.

Acum, C. Antonescu a ținut parcă să demonstreze că poate fi și exact pe dos. Încă de la începutul bătăliei pentru suspendarea lui Băsescu, el a plusat în mod bombastic și egoist, aruncând pe masă nici mai mult, nici mai puțin decât plecarea din politică (!) dacă Băsescu nu va fi demis, fără alte precizări. Deci, nu a vrut să țină seama de situația, cât se poate de probabilă, ca T. Băsescu să aibă un număr covârșitor de voturi împotriva sa, dar să nu poată fi demis din cauza cvorumului – ceea ce s-a și întâmplat. Adică, nu i-a păsat de o USL care are nevoie de el pentru alegerile din noiembrie, de liberalii care l-au ales președinte al partidului, și, cel mai grav, de, iată, 7,4 milioane de oameni care au votat demiterea lui Băsescu și care au nevoie să fie reprezentați în continuare în lupta lor cu președintele Masăverde.

Iar acea strigare „blind”, oarbă, ceea ce înseamnă la poker să vorbești fără să te uiți la cărțile pe care le ai în mână, sfidându-ți adversarii (habar n-am dacă Crin Antonescu joacă poker), venită parcă din serialul Nemuritorul , „Nu poate rămâne decât unul, ori tu, ori eu!”, când boicotul murdar era declanșat de Băsescu și PDL, și (exact în această clipă, se anunță la tv demisia lui Patapievici, imediat după ce CCR a hotărât că ICR rămâne în subordinea Senatului și nu a Președinției. Gestul nu face decât să confirme statutul de propagandist politic de joasă speță pe care și l-a asumat acest intelectual) șansele de invalidare a referendumului creșteau exponențial, nu poate fi numită altfel decât iresponsabilitate arogantă.

Și o imensă eroare: T. Băsescu, o pată rușinoasă în istoria României, va ieși oricum din scenă în maximum doi ani, e absurd să sari în gol de gât cu o tristă amintire în devenire. Pare că impresionanta capacitate oratorică a lui Crin Antonescu pur și simplu l-a luat târâș.

Dacă Antonescu va pleca din politică, așa cum a promis, onoarea lui e reperată, dar USL, PNL și milioane de români pierd un politician de nivel înalt care i-ar fi putut reprezenta.

Dacă va reveni, într-un fel sau altul, asupra cuvântului pe care nu l-a obligat nimeni să și-l dea, atunci nimic nu e pierdut în afară de onoare.

PS

Teoretic, Curtea Constituțională poate să ia în calcul boicotul organizat la scenă deschisă de Băsescu și PDL. Spiritul hotărârii CCR de a impune un cvorum pentru validarea referendumului este ca președintele să nu poată fi demis de puțini oameni veniți la vot, ci de cât mai mulți. Or, boicotul a lucrat deliberat (vezi declarația batjocoritoare a lui Băsescu „Am schimbat strategia de campanie pe 24 iulie, când a intrat în vigoare hotărârea CCR privind cvorumul”) exact împotriva acestui spirit, micșorând numărul celor prezenți la vot. Ca instanță supremă, Curtea Constituțională poate fi izvor de drept și poate să nu decidă invalidarea referendumului, creând astfel un precedent juridic pentru viitor.

Nici de această posibilitate n-a vrut sau n-a știut să țină seama Crin Antonescu…

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Loredana Groza, luată cu ambulanța la puțin timp după ce a cântat la nunta Simonei...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum e să te îmbolnăvești de COVID în țara în care virusul nu există oficial....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Un președinte vrea să schimbe harta Europei! Cum și-a amenințat vecinii: 'Teritoriile acelea sunt ale...
Țara unde trăiesc cei mai înalți oameni din lume. De ce ar putea să scadă...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului. Doliu în lumea muzicii ușoare românești: A MURIT
Cutremur total în Europa! Apare o super armată europeană
E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...