Respectați electoratul, renumărați voturile la sectorul 1!

Respectați electoratul, renumărați voturile la sectorul 1!
Publicat: 08/06/2016, 21:08

Știu cum se fură voturile în noaptea marii numărători. Chiar și cu propriii reprezentanți în secție. Faptul că voluntarii hipsterioți ai USB și-au lăsat baltă treaba în circumscripții și au șters-o la concert sună ca o anecdotă neagră. Dar asta nu înseamnă să nu mai credem în triumful dreptății asupra prostiei.

Cazul Clotilde Armand e unul simplu, explicat, până și pe înțelesul meu, de un olimpic la matematică (Nicușor Dan): „In sectorul 1 au fost 163 de secții. Am avut delegați în 126 de sectii. În ele, Clotilde Armand a câștigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi/secție pentru noi). Nu am avut delegați în 37 de secții. În acestea, PSD a câștigat cu 1755 de voturi (medie 46 voturi/secție în defavoarea noastră)”. Sau, pour les connoisseurs, „între procentajul voturilor pentru Clotilde si cel al voturilor nule, s-a înregistrat o corelație negativă puternic semnificativă (-0.555, nivel de semnificație 99%). Cu alte cuvinte, cu cât au fost mai multe voturi nule, cu atât mai puține pentru candidata USB la primăria Sectorului 1, Clotilde Armand”.

Cei de la USB au avut eleganța de a nu pronunța sintagma „fraudă electorală”. S-au mărginit să argumenteze, nepoliticianist, „utilitatea” renumărării. Biroul Electoral de Sector a respins cererea fără explicații.

Pentru cei care au votat-o pe Clotilde Armand e profund neplăcut să trăiască în frustrarea că voturile le-au fost deturnate.

Cel care apare astăzi oficial câștigător al Primăriei sectorului 1 – personaj uns cu toate alifiile politice – nu e deloc deranjat de situație. Hârșit în campanii, visându-se de ani de zile cu eșarfa tricoloră pe piept, Dan Tudorache și-a văzut sacii în căruță (cum aș putea să-i traduc expresia cloroticei Clotilde? goagălul o face savuros: il a vu ses sacs dans le charrette).

Dacă ar fi un om de onoare, Tudorache însuși ar sprijini demersurile USB de renumărare a voturilor. A voturilor din toate secțiile. Altfel, asupra mandatului său va plana până la sfârșit suspiciunea de fraudă.

Renumărarea tuturor voturilor din sectorul 1 ar înseamna însă dezvăluirea, în toată iscusința sa, a unui întreg mecanism de furăciune, bine exersat, pe care îl bănuiam de multă vreme. Cine are interesul s-o facă? Justiția, măcar din obligație.

Susțin cauza Clotildei Armand nu fiindcă e strănepoata lui Jean Giraudoux (La guerre de Troie n’aura pas lieu), deși pentru mine contează, ci fiindcă simt că i se face o nedreptate. Nu doar ei, ci – poate mai ales – votanților ei.

Sunt gata să nu-mi mai titrez altfel textele decât „Respectați electoratul, renumărați voturile la sectorul 1!”, până când demersul acesta legitim se va înfăptui.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Bubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța se apropie de 12!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Avertisment teribil făcut de Alexandru Rafila! Situația se complică peste noapte în România! Se întâmplă...
Bill Gates a dat lovitura vieții. Totul s-a „copt” în plină pandemie. Toată planeta vuiește
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...