Români cu alimentare la pompă

Români cu alimentare la pompă
Publicat: 08/01/2017, 12:34

Cât de africani să fi rămas în ADN-urile noastre, ca să ne surprindă, an de an, de zeci de ani, atât de tare, fiecare ninsoare cu viscol, încât să blocheze până și circulația la metrou?

Dar cum să scoți de pe hartă, pur și simplu, trei-patru județe, ca și când n-ar exista, acolo unde ai închis, „etanș”, toate DN-urile, toate DJ-urile, toate DC-urile și toate ulițele locuite, sau nu, de ultimii enoriași cu frică de Dumnezeu, blocați în sat doar ca să-și ia apă sfințită din rezervele preoților, în loc să le „cureți” de zăpadă?

Dar cum să ai tu, țară, două autostrăzi și jumătate, iar pe una dintre ele, denumită în ciuda tuturor vifornițelor ce-i blochează benzile, la minut, „Autostrada Soarelui”, să nu poți deszăpezi în 20 de ore de acalmie „meteo” – fără zăpadă, fără vânt, doar cu un pui de ger de – 9 grade Celsius -, ce s-a depus în 15, după ce te lauzi că ai cumpărat, pe bani europeni, zeci de utilaje, astfel încât, dacă (și numai dacă) ai vrea, în șase ore, ai rezolva totul?

Cum să ții tu, Poliție, 30-40 de oameni într-o benzinărie de pe A2, 16 ore, iar mata, premier, să suni la „PECO” și să-i feliciți pe benzinari pentru omenia de care au dat dovadă (gest absolut firesc, câtă vreme organele i-au oprit la pompă), în loc să fi destituit, la prima oră, tot omenetul care se ocupă cu drumurile și deszăpezirea în zonă – nu numai pe șeful de la „Drumuri” -, bonus echipajele de poliție, și pe cel de la care primesc ordine, întrucât au lipsit din post, lăsând zeci de români inconștienți să intre pe „autobandă”.

Cum să anunți că vine „prăpădul” secular cu patru zile înainte, și ciopor de „eschimoși” născuți departe de arealul lor, să iasă cu mașinile pe drumuri și autostrăzi, fix în ziua „cataclismului”?

Hai, înțeleg, să ai o urgență în familie, un bolnav, o boală, dar să-l auzi pe un român, oprit, totuși, de organ, că spune, revoltat, de la geamul mașinii: „Trebuie să ajung acasă, nu pricepi?! Ce-i așa greu de înțeles? Trebuie să dau de mâncare la câini!”. „Și unde sunt câinii!”, „Aici, în mașină!”.

Cum să oprești aproape o sută de trenuri de la parcurs, iar cele care mai circulă, totuși, să aibă sute de minute întârziere, câtă vreme s-a inventat locomotiva cu plug de zăpadă hidraulic, și sute de alte utilaje, special pentru asta?!

Doamne, Dumnezeule!! E cumplit să fii român!

Și tocmai acum, când vrăjitoarele încălziseră atmosfera în politică…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase