Stand-up comedy la guvern

Stand-up comedy la guvern
Publicat: 02/08/2013, 23:29
Actualizat: 06/07/2016, 01:42

Tot mai mulți miniștri din guvernul Ponta se bagă la stand up comedy. Sigur că umorul este unul involuntar, cel puțin la fel de penibil ca al țuțărilor și cărătorilor de servietă, care își strecoară, la rându-le, frustrările anonime pe facebook, forumuri, tarabe și tribune virtuale, încercând să ne vândă prostiile lor drept panseuri cu ștaif.

Dușa, o fabrică de șarade, ne povestește bulversant și fără noimă despre „avioane neidentificate”, apărute în spațiul aerian al României, „fără aprobare de survol” – lucruri care, potrivit declarațiilor sale, „se întâmplă tot mai des” -, despre nevoia „de a ridica în aer avioanele de vânătoare”, care, ce să vezi, nici nu există, și ne aburește cu trimiteri la legi cu numere-ncurcate.

Deși pare desprins din MASH, după cum repovestește realitatea aeriană, Dușa își asumă inutil o declarație extrem de gravă: anume că frontiera NATO și UE e în aer, e șvaițer, e terminată pur și simplu. Dacă povestea lui dezlânată te face să râzi, adevărul ascuns în dosul comicului de limbaj te face să plângi.

Dar să-l lăsăm pe Dușa în imponderabilitatea sa și să aterizăm pe autostrăzile lui Șova!

Ce credeți?! Ministrul Marilor Proiecte nu găsește originalul contractului cu Bechtel, ca să ne arate și nouă cine se face responsabil de cel mai mare fiasco economic național, așa cum a promis în campania electorală. Iată ce simplu prezintă Șova această situație încurcată: „Nu am reușit, la Ministerul Transporturilor, să se găsească varianta originală a contractului semnat. Desecretizarea se face pe contractul original. Contractul desecretizat publicat în 2006 e cel original din 2003 dar „updatat” cu actele adiționale din 2005. Nu s-a găsit varianta originală din 2003. Anexele au apărut după 2005. Contractul a fost desecretizat în 2006″. La întrebarea „Cine a secretizat, domnu” Șova, contractul?”, domnu” Șova a răspuns implacabil și pertinent: „Radu Berceanu, în 2006!”

Dan Șova susține că originalul a fost dosit de PDL, ca să nu poată fi trași la răspundere, pentru prostiile lor, miniștrii Dobre și Boagiu. La rândul lor, incriminații acuză că omul e complet aerian și că în discuție se află originalul negociat și semnat, în 2003, de Adrian Năstase pe care preopinentul îl face pierdut ca să-l protejeze pe fostul premier, ca să-și protejeze afacerile și, desigur, familia.

Dar să-l lăsăm și pe Șova, cu dosarele sale, ca să mai râdem un rând cu comicul de serviciu, Victor Ponta. Cum să interpretezi altfel decât ca pe o „comicărie” involuntară cererea de includere pe ordinea de zi, într-o ședință CSAT, a cartofului fierbinte CFR Marfă, depusă la Cotroceni în ziua plecării în concediu și să spumegi de indignare, la aproape 24 de ore de la primirea răspunsului, că președintele ți-a speculat propunerea și a „forțat convocarea Consiuliului Suprem”? Este acesta demersul unui politician serios sau manifestarea spiritului ludic al puștanului care joacă lapte-gros pe cârca noastră, a tuturor? Dacă pe Traian Băsescu îl știm în stare de orice, gata oricând să intre în joc, cu atât mai mult cu cât jocul se desfășoară pe muchie de cuțit – iar răspunsul său de ieri a dovedit-o cu prisosință -, ce să înțelegem atunci din strategia lui Ponta?! Că se complace în postura de ciucă a miștoului prezidențial doar pentru a scăpa de povara asumării vreunei decizii importante?

Ședința CSAT s-a încheiat, iar povestea cu CFR Marfă a rămas ca-n gară. Nimeni n-o să mai poată spune că președintele nu a vrut să discute în Consiliu ce a cerut Ponta. Nici măcar Ponta.

Și, ce să mai vezi… Pentru a asista la toate aceste gafe, prosteli, incoerențe, infantilisme și jocuri de societate, încropite într-un show improvizat, noi, fraierii, plătim bilet.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto