Statul ne transformă, statul ne omoară

Statul ne transformă, statul ne omoară
Publicat: 22/05/2016, 19:32

Am mai scris aici că, pentru statul român – anume: guvern și instituțiile controlate, inclusiv BNR -, cetățeanul este, cu precădere, o „vache qui pleure” de muls. Fiecare gest al celui/celei din urmă este pasibil de taxări și impozitări, de regulă aberante, deși, la schimb, același stat ne „dă” nouă, ca rezultat al indolenței sale, aer, carne, brânză, ouă mega-infestat-otrăvitoare.

Ne mai dă, la tot neamul, după cum urmează:

în schimbul rovinietei plus taxe drum plus accize cuprinse în prețul benzinei plus impozit pe mijloacele de transport plus diverse taxe de înmatriculare, care apar și dispar, odată cu banii încasați în contul lor – cratere în șosele aducătoare de morți subite și șocante; alunecări de teren, infiltrații, prăbușiri de autostrăzi; incompetență și prostie, cât cuprinde, din partea responsabililor de stat, în materie de infrastructură; mega-producători europeni (ex. Dacia), pe picior de plecare (cu toate consecințele previzibile la nivel economic), către alte zări, din „lumea a treia”, acolo unde, spre deosebire de România europeană, există autostrăzi, inteligență și bun simț

în schimbul taxei pentru sănătate – E.coli, infecții nosocomiale, microbi, apă de dezinfectant, gândaci, carcalaci, șobolani, mizerie, lipsă personal, șpăgari la toate nivelurile, în clinici, policlinici și spitale (de stat, desigur)

în schimbul taxei tvr – o televiziune națională, falimentată și îmbolnăvită de infecția politică produsă de cozile de topor ale politicienilor, înfipte în CA-urile instituției

în schimbul impozitelor pe imobile – buline roșii pe clădiri, mereu mai multe (implicit, instituții de cultură zburătăcite prin subsolurile orașelor); incendii și accidente, în cluburi și instituții, cu consecință tragice, cu pierdere de vieți omenești, cu tineri dispăruți, cu familii disperate; cu sute de mii de victime, ferească-ne Dumnezeu, în cazul unui cutremur de șase-șapte grade pe Richter

în schimbul impozitelor pe venit, pe diversele încasări provenite din vânzare-cumpărarea de bunuri, pe dobânzi bancare, pe câștiguri din jocuri de noroc, pe fumărit, văcărit etc – mega salarii pentru toți băieții deștepți aflați la conducerea celor mai bogate, distruse și, ulterior, falimentate instituții bugetate de stat; salarii, pensii și indemnizații nesimțite pentru sute de parlamentari, majoritatea lor, tăcuți, gângavi, inexistenți, letargici, adormiți, terminați, prăbușiți în fotoliile Camerei, Senatului și ale instituțiilor anexe; coloane și însoțitori pentru generali înălțați în grad, ca recunoștință a fulminantei lor vitejii pe câmpul de luptă și în teatrele de operațiuni militare; pentru șpăgi de milioane, cărate cu sacul, rucsacul, geanta și punga de un leu (vechi), între sedii de partide, case de „oameni”, ogeacuri de interlopi, și instituții ale statului; pentru activitatea politică și campaniile electorale ale unor indivizi certați cu legea și împăcați cu abuzul, combinația, aroganța și teatrul de prost gust.

În condițiile în care, Constituția României spune:

La art. 1 (3): „România este stat de drept, democratic și social, în care demnitatea omului, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și idealurilor Revoluției din decembrie 1989, și sunt garantate„.

La art. 22 (1): „Dreptul la viață, precum și dreptul la integritate fizică și psihică ale persoanei sunt garantate„.

La art. 34 (1), (2): „Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat; Statul este obligat să ia masuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice„.

La art. 35 (1): Statul recunoaște dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos și echilibrat ecologic.

Și, după toate acestea, și câte altele, vine cinicul Biriș și cere impozitarea, cu mii de euro, a oamenilor care renunță la casă, la căminul necesar familiei în orice societate omenească (și e limpede că, acum, în varianta finală a legii, vorbim chiar despre casa omului, și nu despre mega-afaceri și escrocherii), după ce BNR, inexistentă și indiferentă în materie de consiliere pe credit imobiliar, i-a lăsat pe tineri să ia țepe uriașe, la pachet cu diverse împrumuturi.

Să mai jupoaie el ceva, încă ceva, de la cei care renunță, până la urmă, la ei înșiși, cedându-și casa, după ce au plătit bună parte din ea și din dobânzile uriașe, tocmai pentru că au ajuns în imposibilitate de plată. Să impoziteze, până la urmă, o „afacere” inexistentă a unui cetățean dus de stat în pragul falimentului (lege pe care același stat a avut cinismul și tupeul să o palmeze, până la noi ordine).

P.S. Vă reamintesc că, numitul Biriș, secretar de stat la Finanțe, este cel care a spus, printre alte prostii, referindu-se la cei care nu au venituri: „Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat?”.

După care, a uitat să demisioneze.

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK –MARIAN SULTĂNOIU

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni