Tudose s-a spălat pe mâini de acciză

Tudose s-a spălat pe mâini de acciză
Publicat: 16/09/2017, 19:57

Ce spunea Tudose, pe 25 august, anul curent: „Supraacciza la carburanți va fi o decizie implementată în toamna aceasta, dar încă se negociază cu producătorii. Atunci când ea a fost scoasă, odată cu celebra taxă de stâlp, la pompă nu s-a văzut nicio îmbunătățire, iar atunci a fost scoasă pentru a ușura povara fiscală pe cetățeni. Dacă tot nu s-a ușurat, să o punem la loc, măcar din banii ăia poate mai facem un spital, că nu am scos-o ca să se îmbogățească distribuitorii”.

Prima declarație, primele abureli: „nu s-a văzut nicio îmbunătățire”; „măcar să facem un spital”.

Fără să intrăm, aici, adânc, în structura prețului la carburant, din primele săptămâni ale lui 2017, putem aminti următoarele: datorită eliminării supraaccizei, măsură coroborată cu reducerea TVA cu un punct procentual, prețul mediu a unui litrului de benzină „95″ a scăzut, în medie, cu 0,50 lei, ajungând undeva la 4,80-4,90 lei – în condițiile în care, benzinarii au majorat prețul carburantului, în decembrie, ulterior anunțului vizând eliminarea supraaccizei.

Aproximativ, aceeași scădere, în medie, s-a înregistrat și la motorină.

Pe parcursul primelor opt luni ale anului, prețul carburantului la pompă a continuat să scadă, odată cu scăderea prețului la nivel mondial, ajungând, în medie, la 4,65-4,70 lei.

Din ce motive, prim-ministrul Tudose consideră că 50 de bani mai puțin la litrul de carburant e „nimic”, povestea nu spune. Dar dacă rememorăm declarațiile sale, putem trage concluzia că banii, pe care îi ia, dânsul, la plic, de la unitate, îi livrează doamnei, fără ca domnul să aibă habar care mai e valoarea banului, a leului, a centului…

Ce spunea Tudose pe 10 august, anul curent: „Introducerea supraaccizei nu-i va influența negativ pe români, pot sa-i asigur. Avem discuții și, dacă ne înțelegem (cu benzinarii), asta e, o facem. (…) Să vedem, dacă punem acciza la loc vor crește prețurile? Eu cred că nu vor crește. Totuși perioada aia de romantism când făceau ce voiau pe aici s-a cam închis”.

Hai, că murim de râs.

Amenințările cu mantă ale lui Tudose nu au speriat pe nimeni. Benzinarii n-au dat două parale pe „burzuluielile” sale, ba, mai mult, chiar i-au dat cu tifla.

La fel cum procedaseră în decembrie 2016, înainte de eliminarea supraaccizei, oamenii au mărit prețul la pompă cu până la 10 bani, înainte de reintroducerea „taxei”, iar de la 15 septembrie, după introducerea primei jumătăți de acciză, cu încă 10 bani. În consecință cu mai mult de 0,16 lei, cât anunțase ministrul de Finanțe că va „aplica” în primă rată.

Cât de necruțător a reacționat Mihai Tudose, premierul, care pune în practică programul lapte și miere al PSD, anunțat de Dragnea?! Iată: Ziarist: „Ce părere aveți despre scumpirile deja înregistrate la benzinării, înainte de aplicarea primei jumătăți de acciză?”. Mihai Tudose: „E problema lor, nu?„. Ziarist: „Da, dar e și problema noastră”. Mihai Tudose: „Dacă ei continuă, vedem și noi cum putem să reglăm situația. Prețul nu poate doar să scadă. În mod cert nu e influența accizei, fiindcă nu a intrat încă în vigoare… O să avem o discuție săptămâna viitoare, să vedem exact care a fost influența. Dacă barilul a crescut e o discuție, dacă au avut alte cheltuieli e o altă discuție, dacă au crescut artificial nu mai avem nici o discuție”.

Mai pe scurt, vai de economia noastră, de buzunarele noastre, de salariile „mărite” din care, în realitate, nu va mai rămâne nimic, odată cu explozia prețurilor din piață, consecință a creșterii prețului carburanților, de la 1 octombrie 2017, până la 5,10-5,15 bani litrul.

Asta pentru că suntem noi optimiști, iar premierul Tudose, absolut habarnist. Auzi glumă: „În mod cert nu e influența accizei, fiindcă nu a intrat încă în vigoare…„.

Am auzit eu că există extratereștri, dar chiar aici, lângă noi?!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”