Veorica și lampa lui Aladin

Veorica și lampa lui Aladin
Publicat: 03/11/2018, 11:50

Ce contează că, în timp ce suntem soldați ai războiului pro sau contra demiterii unui demnitar după capriciul unui substitut de ministru (apud servitor public), vrea să dea buzna peste noi cutremurul ăl mare, că spitalele falimentează rând pe rând, neputincioase să ofere servicii de Doamne-ajută, că prețurile la produsele de bază sunt cuprinse de febra creșterii galopante, că președintele Johannis, ca un actor care a uitat textul, continuăstarea de prostrație și nici Liviu Dragnea nu se simte prea bine, cerându-i președintelui absent să-l împuște.

Țara o ia ia vale și nimeni nu bagă de seamă cât de singur e stegarul, cum se forțează să țină tricolorul, inocenta doamnă de pe care curge tencuiala. România, ne-o fi lăsat-o mare și dodoloață, bunii noștri, dar noi o dăm de-a dura așa cum făceau și alții, înainte de stingere, luptând să li se recunoască dreptatea lor – și nu a celorlați – în halimaua privind sexul îngerilor.

În timpul ăsta, cum ziceam, dna Veorica stă la masă cu vechea sa cunoștință, dl Bibi, dă din cap, semn că înțelege necazul pe care i l-am pricinuit întârzind mutarea ambasadei României la Ierusalim. Se simte bine: lider regional. Nici surata ei, de la primăria Bucureștiului, n-are liber în agendă pentru serviciul pentru care a fost aleasă. Bântuie prin lume. Își face selfiuri pentru albumul de amintiri. Ieri la Tokio, mâine la Madrid. Călătorii de interes. Sau în căutarea timpului pierdut. Degeaba.

Femeile domnului Dragnea. Cei care se iubesc, se zice, sfârșesc prin a se asemâna până la identificare. În iubirile lor, dar și în dușmăniile lor. Nu știu cu ce l-a ofuscat UE pe Liviu Dragnea, dar a fost suficient ca ele să vadă grimasa șefului, pentru ca dragostea declarată Uniunii Europene să devină pricină de ură.

Asta explică cum s-a dat liber din lanț câinilor cei râi. Lui Vâlcov și Codrin, dulăii cei mari. Ținta lor este buna doamnă Corina Crețu, pupila dlui Iliescu. Geaba se jură că fidelitatea ei față de Partid a rămas neștirbită, căci nimic nu poate înmuia mânia proletară. Comandată de sus. Cine s-o creadă că mai face parte din rândurile lor? Culmea e că au dreptate. Doar C.C. e comisar european și – ajunsă în această demnitate – nu poate fi „independentă” cum e Tudorel Toader. Adică una să spui și alta să fumezi!

De săptămâni bune, ea bate drumul Bucureștiului ca să-i roage pe foștii colegi, care au concesionat țara, să folosească banii europeni. Iar ei, nu și nu. Dacă dragostea e oarbă, reversul ei absurd.S-au văzut sinucideri din amor, asistăm acum la o crimă din iubire dată la întors. Și ca răzbunarea să fie mai bine calibrată, în timp ce corul orbilor – Vâlcov & Codrin – vocalizează aria calomnierii Corinei „vândută străinilor”, Veorica bântuie cu lampa lui Aladin prin Orient, bâjbâind să dea de peștera lui Ali Baba. Pe cine caută? Și de ce? Chiar contează? Mai mult, gestul contează. Să-i facă sâc Corinei! Bani pentru spitale construite prin parteneriat public-privat, în loc de bani europeni, e o prostie greu de imaginat chiar și în ziua de azi! Căci e la mintea oricui că astfel de spitale obligă viitoriipacienți să plătească cu vârf și îndesat. Iar în programul de guvernare…

Bună afacere, rea tocmeală!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Serviciile secrete din Occident au dejucat cel puțin 10 atacuri teroriste în Europa în 2023