Veorica și lampa lui Aladin

Veorica și lampa lui Aladin
Publicat: 03/11/2018, 11:50

Ce contează că, în timp ce suntem soldați ai războiului pro sau contra demiterii unui demnitar după capriciul unui substitut de ministru (apud servitor public), vrea să dea buzna peste noi cutremurul ăl mare, că spitalele falimentează rând pe rând, neputincioase să ofere servicii de Doamne-ajută, că prețurile la produsele de bază sunt cuprinse de febra creșterii galopante, că președintele Johannis, ca un actor care a uitat textul, continuăstarea de prostrație și nici Liviu Dragnea nu se simte prea bine, cerându-i președintelui absent să-l împuște.

Țara o ia ia vale și nimeni nu bagă de seamă cât de singur e stegarul, cum se forțează să țină tricolorul, inocenta doamnă de pe care curge tencuiala. România, ne-o fi lăsat-o mare și dodoloață, bunii noștri, dar noi o dăm de-a dura așa cum făceau și alții, înainte de stingere, luptând să li se recunoască dreptatea lor – și nu a celorlați – în halimaua privind sexul îngerilor.

În timpul ăsta, cum ziceam, dna Veorica stă la masă cu vechea sa cunoștință, dl Bibi, dă din cap, semn că înțelege necazul pe care i l-am pricinuit întârzind mutarea ambasadei României la Ierusalim. Se simte bine: lider regional. Nici surata ei, de la primăria Bucureștiului, n-are liber în agendă pentru serviciul pentru care a fost aleasă. Bântuie prin lume. Își face selfiuri pentru albumul de amintiri. Ieri la Tokio, mâine la Madrid. Călătorii de interes. Sau în căutarea timpului pierdut. Degeaba.

Femeile domnului Dragnea. Cei care se iubesc, se zice, sfârșesc prin a se asemâna până la identificare. În iubirile lor, dar și în dușmăniile lor. Nu știu cu ce l-a ofuscat UE pe Liviu Dragnea, dar a fost suficient ca ele să vadă grimasa șefului, pentru ca dragostea declarată Uniunii Europene să devină pricină de ură.

Asta explică cum s-a dat liber din lanț câinilor cei râi. Lui Vâlcov și Codrin, dulăii cei mari. Ținta lor este buna doamnă Corina Crețu, pupila dlui Iliescu. Geaba se jură că fidelitatea ei față de Partid a rămas neștirbită, căci nimic nu poate înmuia mânia proletară. Comandată de sus. Cine s-o creadă că mai face parte din rândurile lor? Culmea e că au dreptate. Doar C.C. e comisar european și – ajunsă în această demnitate – nu poate fi „independentă” cum e Tudorel Toader. Adică una să spui și alta să fumezi!

De săptămâni bune, ea bate drumul Bucureștiului ca să-i roage pe foștii colegi, care au concesionat țara, să folosească banii europeni. Iar ei, nu și nu. Dacă dragostea e oarbă, reversul ei absurd.S-au văzut sinucideri din amor, asistăm acum la o crimă din iubire dată la întors. Și ca răzbunarea să fie mai bine calibrată, în timp ce corul orbilor – Vâlcov & Codrin – vocalizează aria calomnierii Corinei „vândută străinilor”, Veorica bântuie cu lampa lui Aladin prin Orient, bâjbâind să dea de peștera lui Ali Baba. Pe cine caută? Și de ce? Chiar contează? Mai mult, gestul contează. Să-i facă sâc Corinei! Bani pentru spitale construite prin parteneriat public-privat, în loc de bani europeni, e o prostie greu de imaginat chiar și în ziua de azi! Căci e la mintea oricui că astfel de spitale obligă viitoriipacienți să plătească cu vârf și îndesat. Iar în programul de guvernare…

Bună afacere, rea tocmeală!

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce studii are Pavel Bartoş? Ce salariu primeşte de la Pro TV? Dar stai să...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Despărțirea anului în media din România? Un prezentator și-a anunțat plecarea după 12 ani și...
Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava,...
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce studii are Pavel Bartoş? Ce salariu primeşte de la Pro TV? Dar stai să...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Aşa iau foc maşinile în mers! Cu ce greşesc şoferii, de fapt
Vești proaste pentru persoanele nevaccinate din România. Decizia Guvernului este clară
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
Doliu uriaș! A murit una dintre ultimele actrițe ale Epocii de aur. Era o legendă
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...