Victor Ponta, prețiosul ridicol

Victor Ponta, prețiosul ridicol
Publicat: 16/07/2014, 22:22
Actualizat: 28/09/2018, 09:23

Simte că s-a produs unul din acele rare evenimente care pot să influențeaze campania electorală și rezultatul alegerilor și, de aceea, bate fierul cât este cald.

Președintele amenință cu publicarea altor înregistrări ale discuțiilor cu prim-ministrul, îi pune în lumină carențele de caracter, susține că socrul acestuia este „marele păpușar de la ADS”, iar șeful Cancelariei guvernamentale „marele sforar al numirilor”. Orice clipuri ar mai difuza, niciunul nu va mai avea un rezultat atât de devastator pentru V.Ponta ca acela care abia a văzut lumina Internetului. Cum apare șeful Executivului în pantomima CAS de la Palatul Cotroceni?

1. Ridicol. Mimica lui de scormonitor prin abisul neștiinței, încercarea de a scăpa luând-o pe arătură, pretenția de a stăpâni situația și aerul plin de sine afișat în ciuda impotenței evidente au provocat o uriașă bătaie de joc. Oricât l-au protejat televiziunile controlate de tovarășii săi, prestația penibilă a premierului a pătruns, de la om la om, și în zona electorală prietenoasă, zdruncinându-le, poate, unora, convingirile. Ca să-l citez pe Victor Ponta: „Eu am învățat un lucru în politică: e bine să fii iubit, e mai puțin bine să fii urât, dar singurul lucru cumplit este să fii ridicol”. Într-adevăr! Niciun alegător care se respectă pe el însuși nu urmează un personaj ridicol, indiferent de condiție și tabără.

2. Incompetent. Nu a fost capabil să răspundă, în cadrul unei întâlniri special programate, cum va umple gaura de cinci miliarde de lei din bugetul asigurăririlor sociale, după reducerea cu cinci la sută a CAS și nu a știut ce înseamnă MTO, un acronim care trebuia să-i fie familiar din relația cu UE și pe care s-a răzbunat – culmea ridicolului – astăzi, în ședința executivului. Lipsa răspunsurilor argumentate și la obiect a dus la concluzia că diminuarea CAS este o măsură electorală, ce urmează să fie compensată pin noi creșteri de taxe și că guvernul lucrează de azi pe mâine, fără un plan sau o direcție clară. Incompetența cuplului Victor Ponta-Ioana Petrescu a dat fiori de groază alegătorilor educați, antreprenorilor, electoratului de dreapta din care prezidențiabilul PSD dorea să smulgă o bucată cu ajutorul micșorării CAS și al lui Călin Popescu Tăriceanu. Acest electorat este definitiv pierdut pentru Victor Ponta.

3. Mincinos. „Ne-am certat. A fost bădăran cu doamna ministru”, a declarat premierul, după întâlnirea în trei de la Cotroceni. A fost fraza care l-a determinat pe Traian Băsescu să dea publicității înregistrarea video a discuțiilor, în care nu s-a văzut nici urmă de ceartă ori bădărănie. A fost o minciună agresivă și gratuită ca atâtea altele neluate în seamă și debitate de premier, a fost totodată minciuna care le validează public pe toate celelalte. Nu cred că staff-ul l-a sfătuit să mintă, cred că vorbele au țâșnit din nevoia de nepotolit a lui Victor Ponta de a silui adevărul. De această dată, nici măcar fanii săi nu și-au mai putut astupa urechile, iar lăudătorii virtuali aproape că i-au dispărut.

Premierul României și-a pus singur etichetele rușinoase, care-l fac incompatibil cu orice funcție în stat. Oricât s-ar fi străduit Traian Băsescu să-l caricaturizeze și să-l imprime astfel pe retina publică nu ar fi reușit, fiind subiectiv, la rândul său, răzbunător și puțin credibil. Lovitura MTO – care pe V. Ponta începe să-l îndepărteze ușor de președinție, arătând adversarilor cât de slab poate fi în dezbateri – i-a reușit tocmai fiindcă nu a fost premeditată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?