Victor Viorel și Oleg Sergheevici fac presa ca la Kremlin

Victor Viorel și Oleg Sergheevici fac presa ca la Kremlin
Publicat: 31/03/2015, 09:57

Victor Ponta a refuzat să răspundă unei întrebări adresate de un jurnalist Gândul acreditat în Parlamentul României, invocând ulterior pe Facebooknu discută cu angajații companiilor de presă care nu plătesc corect taxele și impozitele și că nu răspunde întrebărilor acelor persoane „care fac evaziune fiscală, nu plătesc nici măcar contribuțiile sociale ale salariaților (uneori nici salariile!) și fac concurență neloială celor cinstiți și corecți”.

Întrebarea era, evident, nu una de șuetă. Victor Ponta declarase în februarie că PSD luase decizia, printr-un act al Biroului Permanent Național, ca partidul să voteze pozitiv toate solicitările Justiției legate de arestarea și urmărirea penală a membrilor Parlamentului. Numai ieri nu era însă când senatorul PSD Dan Șova a fost făcut scăpat de cererea de arestare preventivă venită de la procurorii DNA. Prin concursul mai multor senatori PSD, inclusiv al noului ministru de Finanțe Eugen Teodorovici. Întrebarea legitimă a ziaristului de la Gândul a fost simplă: vor fi sancționați acești membri care nu au respectat o decizie de partid?

Evident, domnule Ponta, v-ați enervat, ca și deunăzi, când ați plecat de la o întâlnire cu presa, tot în Parlament, fiind întrebat tot despre votul senatorilor în cazul Dan Șova, și dacă acesta a încălcat într-adevăr Constituția. Colegul dumneavoastră de pe șoseaua Kiseleff, Excelența Sa Oleg Malginov, nici nu s-a obosit să fie la fel de subtil, pentru că la Kremlin nervii la adresa presei nu se ascund agresiv-pasiv, ci se trântesc verde-n față. Malginov i-a numit „bădărani” pe istoricii Vladimir Tismăneanu și Marius Stan, într-un comunicat oficial al Ambasadei Rusiei la București, pentru că cei doi publicaseră un mini-eseu în care îl calificau pe Vladimir Putin drept un dictator cu înclinații fasciste, care cochetează periculos cu extremismul.

Pe rus, l-au convocat oficialii MAE să dea explicații pentru izbucnirea sa mojică. Pe român, cine să-l tragă la răspundere? Vorba aceea, pe Putin îl trage cineva de mânecă când câte-un jurnalist incomod dispare, e bătut sau împușcat?

Victor Ponta, v-aș ruga să fiți consecvent până la capăt. Fiți bărbat, nu tremurați în sprijinul dumneavoastră neostoit dat luptei antievaziune și anticorupție. În aceeași logică pe care o aplicați dumneavoastră anumitor jurnaliști astăzi, vă invit să nu vă opriți aici.

Spre exemplu, încetați orice comunicare cu sora dumneavoastră. Fără să aibă vreo vină dovedită, dumneaei este totuși soția unui urmărit penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat. Nici socrului dumneavoastră, domnului Ilie Sârbu, să nu-i mai răspundeți la telefon, căci nu vă puteți permite să dați un astfel de semnal nefast statului de drept, discutând cu un urmărit penal în dosarul Retrocedărilor.

Vă invit de asemenea să nu mai vorbiți și să nu vă mai afișați cu vicepremierul Liviu Dragnea la ședințele de Guvern, pentru că domnia sa este un urmărit penal. Să intrați de asemenea în silentio stampa cu zecile de urmăriți penal și trimiși în judecată care sunt reprezentanți ai partidului pe care îl conduceți în Parlament și în fruntea primăriilor și consiliilor județene.

La o adică, ce ar fi să vă dați demisia, domnule Ponta, pentru a da cel mai clar semnal de sprijinire a domniei legii și statului de drept și a ieși din această colcăială de ilegalități și acuzații care vă înconjoară?

De ce, o să mă întrebați râzând, ați comis dumneavoastră vreo ilegalitate? Nu ar fi corect, nu sunteți acuzat personal de nimic ilegal până acum, o să spuneți. Ce contează, domnule Victor Ponta? Și colegii mei de la Gândul își plătesc impozitele și nu au dosare penale, ba sper că nici cazier.

Poate v-ați obișnuit prea mult cu studiourile televiziunilor deținute de urmăriți penal sau condamnați definitiv, unde nu aveți nicio rezervă în a răspunde întrebărilor comode, adresate de trompete ale patronilor respectivi. Poate vă veți trezi – știu, ar fi o fantezie prea îndrăzneață chiar și pentru dumneavoastră – că toți patronii din presa centrală sunt fie urmăriți penal, fie condamnați, fie nu plătesc salariile la timp, și atunci nu veți mai fi nevoit să răspundeți întrebărilor angajaților lor – jurnaliștii. Cu TVR nici nu se mai pune problema, deduc, căci mastodontul girat de Parlament căpușează statul român de ani de zile, cu sume care pălesc în fața oricărei acuzații de evaziune fiscală.

Există însă în România și jurnaliști care nu funcționează așa. Nu-s trompete, nici „tonomate”, cum le zicea dușmanul dumneavoastră Traian Băsescu. Nu se trag de brăcinari cu patronii lor, nu-și fac vacanțele împreună și nici nu au banii împreună. Printre ei se numără și colegul meu care vă enervează pe holurile Parlamentului, cu întrebări pentru care ați anunțat, glumeț nesărat cum vă știm, că veți cere bon fiscal. Ei pun întrebări incomode, nu pentru a vă agasa pe dumneavoastră sau a vă răni orgoliile, ci pentru a obține răspunsuri de care sunt interesați cetățenii care v-au ales și care vă plătesc, pe dumneavoastră și anturajul dumneavoastră penal, cu care desigur nu împărțiți nicio vină.

Acest lucru nu se înțelege la Kremlin și iată, cine ar fi crezut, nici la București, în 2015. E mai simplu să le puneți în cârcă fapte de care sunt acuzați alții, pentru a-i decredibiliza și a le fenta întrebările și dezvăluirile. Finuță tactică, trebuie să recunoaștem. La Moscova se practică bâta, jumătatea de robinet sau Makarov-ul.

Victor Ponta știe manipulare: când vrei să scapi de interlocutor, atacă-l cu acuzații care nu au a face direct cu el.

Posted by Andrei Luca Popescu on Monday, March 30, 2015

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic