Virușii lumii noastre și anticorpii Evangheliei

Redactor:
Lelia Munteanu
Virușii lumii noastre și anticorpii Evangheliei
Detalii în articol

În Piața Mignanelli din sud-estul mai cunoscutei Piețe a Spaniei din Roma, se află statuia Fecioarei Maria a Neprihănitei Zămisliri.

Neprihănita Zămislire (Imaculata Concepțiune) e dogma Papei Pius al IX-lea referitoare la Fecioara Maria, care s-a născut fără ca asupra sa să planeze păcatul originar, spre deosebire de toate celelalte ființe omenești se nasc cu păcatul originar care se șterge abia prin Taina Botezului.

Papa Francisc a depus și el aseară, după obicei, un buchet de flori la baza coloanei care are în vârf statuia Maicii Domnului. Îl așteptau mii de oameni, în prezența cărora Suveranul Pontif a rostit o tulburătoare rugăciune:

„Maică neprihănită, vin a cincea oară la picioarele tale ca episcop al Romei ca să te preacinstesc, în numele locuitorilor acestui oraș. Îți mulțumim pentru grija statornică cu care ne însoțești în drumul nostru, al familiilor, parohiilor și  comunităților religioase. Drumul celor care zilnic, uneori cu greu, traversează Roma să meargă la muncă. Drumul bolnavilor, al celor în vârstă, al tuturor săracilor, al atâtor imigranți în locul acesta, din fața războiului și a foamei. Îți mulțumim, fiindcă doar ce îndreptăm spre tine un gând sau o privire sau o „Bucură-te, Marie” rostită în fugă, și simțim mereu prezența ta de maică blândă și puternică. Ajută, o, Mamă, acest oraș să dezvolte anticorpi împotriva unor viruși ai timpului nostru: indiferența lui , precara educație civică care disprețuiește binele obștesc, frica de cel diferit și de străin, conformismul deghizat, ipocrizia de a-i acuza pe ceilalți de ceea ce noi înșine facem, resemnarea în fața degradării moralei și a mediului, exploatarea atâtor bărbați și femei. Ajută-ne să îndepărtăm virușii aceștia și pe ceilalți cu anticorpii care vin din Evanghelie. Ajută-ne să deprindem bunul obicei de a citi în fiecare zi o pericopă din Evanghelie și, după exemplul tău, să păstrăm în inimă Cuvântul, ca – asemenea unei semințe sănătoase  – să rodească în viața noastră. Fecioară fără prihană, în urmă cu 175 de ani, nu departe de aici, în biserica Sant”Andrea delle Fratte, ai atins inima lui Alfons Ratisbonne care, în acel moment, din ateu și dușman al Bisericii, a devenit creștin. Lui i te-ai arătat ca Mamă a harurilor și a milostivirii. Dăruiește-ne și nouă, mai ales în ceasul încercării și al ispitei, să ne îndreptăm privirea spre mâinile tale deschise care lasă să coboare pe pământ harurile Domnului și să ne scuturăm de orice aroganță orgolioasă, ca să ne recunoaștem așa cum suntem – mici și bieți păcătoși, dar mereu fiii tăi. Iar astfel să ne așezăm mâna mâna în mâna ta, ca să ne lăsăm conduși din nou la Isus, fratele și răscumpărătorul nostru, și la Tatăl Ceresc, care nu obosește niciodată să ne aștepte și să ne ierte când ne întoarcem la El. Îți mulțumim, o, Maică, fiindcă ne asculți totdeauna. Binecuvântează Biserica Romei, binecuvântează acest oraș și întreaga lume”. Amin.

BOMBĂ! I-a oferit 500 de euro pentru o oră de amor. Este soţie de fotbalist...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasă vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să...
Ucraina cere sprijinul NATO contra Rusiei. Kievul evocă angajamentul summitului de la Bucureşti
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Ce moștenire a lăsat Prințul Philip. Averea uriașă pe care a avut-o
Mesajul uluitor lăsat de un bărbat pe un site pentru adulți după ce și-a găsit...
Cozmin Gușă, în această seară, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Adrian Năstase m-a...
Reacțiile adverse după vaccinare înseamnă că dezvolți mai mulți anticorpi. Ce se întâmplă cu cei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în...
Inchide