Aliatul lui Putin, Ramzan Kadîrov, critică armata rusă după retragerea din nord-estul Ucrainei: „Mă văd obligat să le explic situația reală de pe câmpul de luptă”

Aliatul lui Putin, Ramzan Kadîrov, critică armata rusă după retragerea din nord-estul Ucrainei: „Mă văd obligat să le explic situația reală de pe câmpul de luptă”
Publicat: 12/09/2022, 15:04

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei desemnat de Kremlin, a criticat conducerea armatei ruse, după ce aceasta a părut luată pe nepregătite de contraofensiva Ucrainei. Liderul cecen a sugerat, de asemenea, că Vladimir Putin ar putea să nu fie conștient de modul în care se prezintă situația reală pe câmpul de luptă.

„Au făcut greșeli și cred că vor trage concluziile necesare”, a spus Kadîrov într-un mesaj audio postat duminică pe canalul său Telegram.

„Dacă astăzi sau mâine nu se vor face schimbări de strategie, voi fi obligat să vorbesc cu conducerea ministerului apărării și conducerea țării pentru a le explica situația reală de pe teren. Este o situație foarte interesantă. Este uluitor, aș spune”, a spus Kadîrov, un fost rebel devenit aliat al Kremlinului, care conduce Cecenia – o republică rusă din Caucaz – cu o mână de fier, scrie The Guardian.

De la invazia pornită în 24 februarie, Kremlinul s-a concentrat pe reducerea la tăcere a vocilor liberale care critică războiul, dar pe măsură ce lucrurile se înrăutățesc pe câmpul de luptă, Putin se confruntă cu tot mai multe critici din partea aliaților.

Oficialii din Moscova vor demisia lui Vladimir Putin! „Opiniile dumneavoastră sunt depăşite şi împiedică dezvoltarea Rusiei”

Deputații din Lomonosovki îi cer președintele rus Vladimir Putin să demisioneze, afirmând că ”totul a mers prost” de la începutul celui de-al doilea mandat al său și sugerează o schimbare de putere de care Rusia are nevoie.

Deputații au postat decizia lor protocolară pe site-ul web al districtului Lomonosovsky, inclusiv o înregistrare video de 30 de minute de la întâlnirea lor din 8 septembrie.

În apelul lor, deputații subliniază că retorica agresivă a lui Putin și a subordonaților săi a aruncat Rusia înapoi în epoca Războiului Rece.

De asemenea, ei au contestat datele economice care arată o dublare a PIB-ului țării și au spus că salariul minim nu a crescut la nivelul declarat de guvern.

Totodată, au mai spus și că masa de oameni muncitorească și persoanele inteligente au părăsit Rusia, situația fiind incertă iar șansele ca totul să revină la normal sunt din ce în ce mai reduse.

Acestia s-au adresat către Putin: „Opiniile dumneavoastră, modelul dumneavoastră de management sunt iremediabil depășite și impiedică dezvoltarea Rusiei și a potențialului său uman.”

Deputații au făcut apel chiar și la primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, precizând că sistemul de autonomie locală nu funcționează de fapt la Moscova, iar la nivel de district s-a dezvoltat o putere duală, ceea ce oprește orice inițiativă a locuitorilor locali și a reprezentanților lor.

Vladimir Putin, liderul sau dușmanul poporului?

Un protest asemănător organizat la începutul săptămânii de către legislatorii locali din Sankt Petersburg s-a soldat cu convocarea autorităților la departamentul de poliție.

Șapte parlamentari au cerut camerei inferioare a parlamentului, Duma de Stat, să-l acuze pe Putin de înaltă trădare pentru decizia sa de a lansa invazia neprovocată a Ucrainei.

Sâmbătă și duminică au loc zilele Moscovei, asta înseamnă că oamenii pot ieși pe străzi în număr cât mai mare, deci și un potențial protest ar putea ușor lua amploare, motiv pentru care autoritățile au blocat centrul orașului cu mai multe camioane, potrivit Radio Free Europe.com.

Războiul din Ucraina a intrat, luni, în ziua cu numărul 201.

Urmărește cele mai noi evoluții ale războiului din Ucraina AICI.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?