Eugen Tomac: Vladimir Putin a rămas în logica Războiului Rece. Toate țintele pe care și le-a propus odată cu invadarea Ucrainei au dat greș

Eugen Tomac: Vladimir Putin a rămas în logica Războiului Rece. Toate țintele pe care și le-a propus odată cu invadarea Ucrainei au dat greș
Eugen Tomac, președintele PMP
Publicat: 12/09/2022, 12:48
Actualizat: 12/09/2022, 12:49

Liderul PMP, Eugen Tomac, afirmă că „toate țintele” pe care și le-a propus Vladimir Putin când a atacat Ucraina „au dat greș până acum”. Liderul de la Kremlin „a rămas în logica Războiului Rece”, iar „strategia sa este una complet falimentară”, adaugă eurodeputatul.

„Ceea ce părea imposibil se întâmplă și anume ca armata Ucrainei să poată pune în mare dificultate armata Federației Ruse. Observăm că înzestrarea armatei ucrainene de către partenerii Ucrainei în această luptă absurdă declanșată de către Putin dă roade. Acest lucru trebuie să ne pună și pe noi pe gânduri, pentru că avem obligația să înzestrăm armata română. Este clar că Rusia reprezintă un pericol pentru toată regiunea, nu doar pentru Ucraina”, afirmă eurodeputatul.

„Toată strategia lui Putin este una complet falimentară”

Conform sursei citate, Vladimir Putin a ratat toate obiectivele pe care și le-a propus în războiul din Ucraina.

„Putin a rămas în logica Războiului Rece, este un om educat în timpul URSS în acest spirit al confruntării și nu a putut să-și depășească această condiție, motiv pentru care a și declanșat acest război absurd. De altfel, toată strategia lui Putin este una complet falimentară, pentru că în întreaga lui activitate la Kremlin și-a propus să oprească extinderea NATO”, arată sursa citată.

Potrivit liderului PMP, rezultatul acestei invazii este că Finlanda și Suedia, două state care timp de un secol au ales neutralitatea, au decis acum să adere la NATO.

„Și-a propus să păstreze în zona sa de influență Ucraina, cu orice preț. Rezultatul acestui război este că Ucraina a devenit stat candidat la UE (…). Toate țintele pe care le-a avut Putin până acum au dat greș”, conchide Eugen Tomac.

Războiul din Ucraina a intrat, luni, în ziua cu numărul 201.

Urmărește cele mai noi evoluții ale războiului din Ucraina AICI.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase