FOTE 2013. Medaliatul cu aur și argint la patinaj, Emil Imre, este nevoit să se descurce cu o singură pereche de patine. Răspunsul Federației: „Are două”

FOTE 2013. Medaliatul cu aur și argint la patinaj, Emil Imre, este nevoit să se descurce cu o singură pereche de patine. Răspunsul Federației: Are două
Publicat: 22/02/2013, 11:31
Actualizat: 23/04/2013, 22:07

Patinatorul Emil Imre, dublu medaliat cu aur și argint la FOTE 2013, dispune doar de o singură pereche de patine, cu care este nevoit să se descurce la antrenamente și în competiții. Mărturisirea a fost făcută chiar de către campionul în vârstă de 17 ani la finalul competiției de short-track.

„Sigur că ar fi trebuit să am cel puțin încă o pereche de patine, dar mi s-a spus că nu sunt bani, așa că asta e, ce să facem!”, a afirmat cu vizibilă amărăciune Emil Imre.

Întrebați de gândul despre condițiile precare de care are parte campionul, mai-marii COSR, Octavian Morariu (președinte) și Ion Dobrescu (secretar general), au replicat la unison că nu simt „nici o vină și nici o jenă”. „De ce să ne simțim vinovați sau jenați de ceva ce nu este în competența noastră, a COSR-ului, și de care nu am știut absolut nimic până acum? Asta ține de federație, ei răspund de condițiile de pregătire ale patinatorilor, ar trebui să-i întrebați pe ei, nu pe noi. Federația nu ne-a cerut niciodată vreun sprijin financiar, ori când nimeni nu îți cere nimic, nu ai cum să îi dai”, s-au disculpat cei doi, arătând cu degetul spre Federația Română de Patinaj.

Ei au menționat însă că o parte din meritul victoriilor lui Emil Imre aparține și COSR. „Am făcut tot ce a depins de noi pentru el. Înainte de FOTE l-am trimis inclusiv într-un stagiu de pregătire în Coreea de Sud, care e cea mai tare din lume la short-track”.

Oficialii COSR au ținut să dea și „o veste bună pentru Emil Imre”: medaliile obținute de acesta la FOTE 2013 vor fi recompensate de către COSR cu un „premiu excepțional” de 5.000 de euro, antrenoarea lui urmând să primească și ea un premiu de 3000 de euro. „Asta pe lângă cei 3.600 de lei pe care sportivul îi va primi ca premiu de la stat, 2.200 de lei pentru medalia de aur și 1.400 de lei pentru cea de argint. Așa că o să poată să-și cumpere câte perechi de patine dorește!”, a adăugat Ion Dobrescu.

La Mondiale cu … autocarul, două zile și două nopți

Până când îi vor intra însă banii în cont, Emil Imre a plecat la în Polonia, la Varșovia, unde săptămâna viitoare va participa la Campionatul Mondial de short-track pentru juniori, tot cu singura pereche de patine pe care o are.

Și asta nu e tot: din motive cunoscute doar de șefii Federației Române de Patinaj, sportivul și antrenoarea lui nu fac deplasarea cu avionul, ci cu un autocar al unei firme de transport internațional, într-o călătorie care va dura două zile și două nopți!

„Este tot treaba celor de la federație, în loc să se tot răfuiască între ei, ar face mai bine să se ocupe cum trebuie de acești copii, care sunt o mină de aur pentru patinajul românesc!”, a reacționat Ion Dobrescu la auzul acestei vești.

„Dacă Emil Imre se întoarce cu o medalie sau mai multe de la Mondiale, va mai primi încă 5000 de euro de la COSR, pe lângă cele 5000 de euro pentru performanțele de la FOTE, indiferent de culoarea medaliilor!”, a afirmat președintele COSR, Octavian Morariu.

La rândul său, primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat pentru gândul că Emil Imre va fi transferat de la clubul CSS Miercurea Ciuc la Corona Brașov, aflat în administrarea municipalității de sub Tâmpa, astfel încât tânărul patinator va avea „cele mai bune condiții pentru antrenamente, urmând să continue liceul în Brașov și să facă facultatea tot în municipiu”.

Federația Română de Patinaj: Emil Imre are două perechi de patine

Contactat de gândul, președintele Federației Române de Patinaj (FRP) a declarat că Emil Imre are două perechi de patine, nu o singură pereche cum afirmă. „Câteodată copiii mai deformează, nu este adevărat că are o singură pereche de patine. De fapt are două perechi, una făcută pe comandă și una cumpărată acum aproape un an de la cel mai bun producător, că spunea că cealaltă îl jenează. Nu trebuia să cerem ajutor financiar de la COSR, pentru că Emil Imre și colegii lui au primit tot ce au avut nevoie și tot ce au cerut. Ne-am descurcat cu bugetul Federației”, a declarat Adrian Ciobanu, președintele Federației Române de Patinaj.

În ce privește deplasarea la Mondialele din Polonia, Adrian Ciobanu a precizat: „Nici vorbă să meargă cu un autocar de firmă de transport. Au plecat cu microbuzul federației, au cazare pe drum, în Ungaria, și în niciun caz nu vor face două zile și două nopți, pentru că sunt doar 1.200 de kilometri. Și, în plus, pentru noi Mondialele de anul ăsta sunt un obiectiv intermediar. Obiectivul principal anul acesta a fost FOTE”.

Referitor la afirmațiile lui Ion Dobrescu referitoare la disputele din cadrul FRP, președintele Federației Române de Patinaj recunoaște că „este adevărat”, dar menționează că răfuiala nu îi aparține lui. „Eu nu mă răfuiesc cu nimeni, sunt cei doi vicepreședinți care sunt împotriva performanței, atâta tot”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”