Nutriționistul Mihaela Bilic demontează MITUL despre brânza vegetală. Din ce este făcută, de fapt

Publicat: 20 03. 2024, 11:53

Nutriționistul Mihaela Bilic demontează MITUL despre brânza vegetală. Din ce este făcută, de fapt?

Mihaela Bilic, despre brânza vegetală

Este brânza vegetală un aliment sănătos? Specialiștii spun din ce este făcută și trag un semnal de alarmă. Acest aliment ar trebui evitat, deoarece ne poate îmbolnăvi.

Ce conține, de fapt, brânza vegetală

Mihaela Bilic dezvăluie totul! Brânza făcută fără lapte este, de fapt, o pastă din amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite de grăsimile vegetale. Un nutriționist ne avertizează să evităm să consumăm astfel de brânză deoarece ne putem îmbolnăvi.

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat de ce ar trebui să ne ferim de brânza vegetală. Nu aduce aport nutrițional și poate declanșa anumite afecțiuni.

„Ați gustat vreodată brânza vegetală, făcută fără lapte? Pentru cei care doresc să elimine din dietă produsele de origine animală sau pentru cei cu intoleranță la lactoză, industria alimentară a creat produse lactate în varianta vegetală. Problema? Brânza vegetală nu este mai sănătoasă nici pentru siluetă nici pentru sistemul cardiovascular. Și nu are valoarea nutritivă a brânzei clasice. Brânza făcută fără lapte este mai degrabă o pastă de amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite cu grăsimi vegetale”, este mesajul Mihaelei Bilic.

Brânza vegetală vs. brânza naturală

Bilic a dezvăluit care sunt descoperirile dintre brânză naturală făcută din lapte și cea vegetală. Potrivit ei, brânza vegetală mai conține inclusiv grăsime de cocos sau de palmier care favorizează bolile cardiovasculare și tromboza.

„Spre deosebire de brânza clasică care conține doar proteine și grăsimi animale, în brânza vegetală avem carbohidrații și uleiurile ca ingrediente principale. Asta înseamnă că are un indice glicemic crescut și crește riscul de obezitate și diabet de tip 2. În plus, grăsimea de cocos și de palmier sunt bogate în acizi grași saturați care favorizează tromboza și bolile cardiovasculare. Brânza vegetală este un produs ultra transformat și plin de aditivi, ca să fie obținute structura, culoarea și gustul de brânză adevărată”, scrie Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Totodată, Bilic a mai spus că aportul de proteine din brânza vegetală este foarte redus, la fel și conținutul de calciu. Nu conține nici vitamina A sau D, care sunt prezente în mod natural în lapte. Concluzia medicului a fost că dacă un om vrea să fie vegan nu merită să consume brânza vegetală, ci mai bine migdale sau semințe.

Sursa foto: Facebook / Pixabay