Planta care ALBEȘTE dinții galbeni și te scapă de durerile gingivale

Publicat: 10 12. 2023, 13:11

Puțini dintre noi știu că există o plantă care albește dinții galbeni. Mai mult, aceasta îți face gingiile ca „noi”.

Gelul de aloe vera este utilizat de ani de zile ca remediu acasă pentru albirea dinților. Succesul operațiunii depinde de durata de utilizare, frecvența utilizării și cantitatea aplicată.

Unele din ingredientele din gelul pur de aloe vera sunt, totodată, excelente pentru întărirea dinților împotriva cariilor dentare, atât de dureroase, informează stirileprotv.ro.

Secretul din gelul de aloe vera este aloina, care întărește dinții. Gelul de aloe vera a fost utilizat ca leac pentru a încetini și opri progresul unei carii dentare.

Acest gel stimulează creșterea bacteriilor sănătoase în gură, care ajută la eliberarea de oxigen suplimentar pe dinți și combate alimentele acide, care duc la apariția cariilor.

Una din principalele utilizări ale gelului de aloe vera este ca agent natural de înălbire.

Mai mult, gelul de aloe vera poate fi aplicat direct pe o aftă sau o rană din gură, pentru a domoli durerea, de multe ori cumplită.

Gelul de aloe vera a fost folosit – datorită proprietăților antiinflamatorii – pentru a opri sângerarea, ca antiseptic și agent antibacterian.

Pentru cei cu sângerări gingivale, răni în gură, gingii inflamate, gelul de aloe vera poate fi aplicat direct în zonele afectate.

Ingredientul de bază, aloina, reprezintă un analgezic binecunoscut, care are efecte întocmai ca analgezicele fără prescripție.

Aloe vera albește dinții galbeni

Ca să îți albești dinții cu aloe vera, trebuie să aplici gelul pe periuța de dinți și să freci ușor preț de câteva minute.

De asemenea, poți pune gelul de aloe vera pe dinți și să îl lași să acționeze cam 10-15 minute, apoi să clătești gura.

Aloe vera poate fi benefică pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății parodontale, dar asta nu în locul mersului la dentist.

Planta reprezintă mai degrabă o modalitate de prevenire, regenerare și eliminare a bacteriilor care distrug gingiile.

Sursa foto: Pixabay