ANIVERSARE. Clint Eastwood împlinește 90 de ani. Legendarul actor și regizor nu are de gând să se retragă!

Redactor:
Gandul
ANIVERSARE. Clint Eastwood împlinește 90 de ani. Legendarul actor și regizor nu are de gând să se retragă!

Legendarul Clint Eastwood a împlinit duminică 90 de ani, dar nu are de gând să agațe pălăria de cowboy în cuier. Actorul și regizorul multipremiat cu Oscar, care a regizat opt filme deși era octogenar, nu dorește să se retragă și nici nu este un fan al aniversărilor.

„O să aniversăm în familie – foarte, foarte, foarte calmi…”, a declarat fiul actorului, Scott, în vârstă de 34 de ani, pentru „Access Hollywood”, citat de newagebd.net.

„O să avem și un tort. Dar nu o să-i placă”.

Eastwood, care s-a născut în 1930, are o carieră de 70 de ani în cinematografie, cu peste 50 de filme la activ!

Acesta a pășit ultima dată pe covorul roșu de la Hollywood, în noiembrie 2019, cu ocazia lansării filmului său, „Richard Jewell”.

Producția a primit recenzii împărțite – și a generat un mic scandal legat de descrierea fictivă a unei jurnaliste din viața reală, care oferea servicii sexuale în schimbul secretelor FBI-ului.

Clint Eastwood a avut o carieră controversată

Dar cariera lui Eastwood a fost îndelung marcată de controverse, de la acuzațiile privind violența extremă din seria spaghetti western „Dollars”, până la fascismul din „Dirty Harry”, apologia războiului din „American Sniper” și rasismul din „Gran Torino”.

Dincolo de Oscarurile pentru „Unforgiven” și „Million Dollar Baby” și premiul Palme d’Or la festivalul de la Cannes, pentru întreaga carieră, palmaresul lui Eastwood cuprinde și câteva eșecuri răsunătoare.

Eastwood este cunoscut ca fiind un tip amabil de la Hollywood, discret în privința vieții personale. Actorul a vorbit mereu despre noi proiecte, dar deocamdată nu a confirmat nimic din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la sistarea tuturor filmărilor, în martie 2020.

„Dirty Harry” se compară cu Billy Wilder și Frank Capra

În alte interviuri, actorul de Oscar s-a întrebat mirat de ce „minți luminate” precum Billy Wilder și Frank Capra au renunțat la meseria de regizor la o vârstă tânără, în timp ce el dorește să continue nestingerit, chiar și la 90 de ani.

În ciuda faptului că ar fi anunțat retragerea din actorie după „Gran Torino” (2008), Eastwood a revenit în fața camerei, patru ani mai târziu, în „Trouble with the Curve” și „The Mule” (2008).

Inchide