Italienii se tem că badantele românce vor aduce din nou boala în rândul bătrânilor din Peninsulă: „Îngrijitoarele românce nu sunt supuse niciunui control”, scrie presa italiană

Publicat: 22 07. 2020, 13:31
Actualizat: 22 07. 2020, 13:44

Presa din Italia scrie că italienii se tem din cauza numărului crescut de cazuri de coronavirus din țara noastră, mai ales că multe românce se întorc la muncă în Peninsulă, unde lucrează ca îngrijitoare ale bătrânilor.

„Îngrijitoarele românce care se întorc la locul de muncă după vacanțe sau după ce au plecat în ultimele luni pentru a nu rămâne blocate în Peninsulă, nu sunt supuse niciunui control”, scriu jurnaliștii de la Il Messaggero, citați de roitalianul.ro.

Italienii iau în calcul o testare în masă a lucrătoarelor din acest sector.

„Am luat în considerare testarea acestor lucrătoare”

„Am luat în considerare testarea acestor lucrătoare și am solicitat ajutorul Ministerului Sănătății pentru a monitoriza situația (…)

Nu există reguli care să protejeze familiile, iar acești lucrători vin în contact direct cu subiecți fragili”, a spus Andrea Zini, vicepreședinte Assindatcolf, Asociația națională a angajatorilor casnici.

Il Messaggero: „România riscă să devină „Brazilia Europei” ca urmare a numărului mare de cazuri de infectare”

Publicația italiană Il Messaggero  mai susține că România riscă să devină „Brazilia Europei” ca urmare a numărului mare de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus anunțate de către autorități în ultima perioadă.

Jurnaliștii de la Il Messaggero își bazează comentariile pe numărul record de cazuri înregistrate sâmbătă (899), însă marți autoritățile de la București au anunțat un nou record: 994 de noi cazuri de COVID-19.

Creșterea exponențială a numărului de cazuri din România îngrijorează atât Balcanii, cât și întreaga Uniune Europeană. Oficial, există aproximativ 36.000 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în România, dar, în realitate, numărul de cazuri ar putea fi mult mai mare, susțin jurnaliștii italieni.

Aceștia punctează că situația din România a fost complicată de decizia Curții Constituționale, potrivit căreia autoritățile nu au dreptul de a-i obliga pe cetățenii testați pozitiv să fie internați sau să fie plasați în carantină sau izolare, decizie ce a dus la plecarea din spital a peste 900 de persoane infectate.