Publicație din Italia: România riscă să devină „Brazilia Europei” din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

Publicație din Italia: România riscă să devină „Brazilia Europei” din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19
Publicație din Italia: România riscă să devină „Brazilia Europei” din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21/07/2020, 17:31

Publicația italiană Il Messaggero susține că România riscă să devină „Brazilia Europei” ca urmare a numărului mare de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus anunțate de către autorități în ultima perioadă.

Jurnaliștii de la Il Messaggero își bazează comentariile pe numărul record de cazuri înregistrate sâmbătă (899), însă marți autoritățile de la București au anunțat un nou record: 994 de noi cazuri de COVID-19.

Creșterea exponențială a numărului de cazuri din România îngrijorează atât Balcanii, cât și întreaga Uniune Europeană. Oficial, există aproximativ 36.000 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în România, dar, în realitate, numărul de cazuri ar putea fi mult mai mare, susțin jurnaliștii italieni.

Aceștia punctează că situația din România a fost complicată de decizia Curții Constituționale, potrivit căreia autoritățile nu au dreptul de a-i obliga pe cetățenii testați pozitiv să fie internați sau să fie plasați în carantină sau izolare, decizie ce a dus la plecarea din spital a peste 900 de persoane infectate.

Jurnaliștii din Peninsulă notează că „politicienii locali nici nu vor să audă despre reintroducerea restricțiilor, temându-se de efectele economice grave”. Cu toate acestea, ei apreciază că, deși premierul Ludovic Orban s-ar putea opune introducerii unor noi restricții, președintele Klaus Iohannis ar putea avea un cuvânt important de spus, acesta fiind mai precaut din acest punct de vedere.

Situație îngrijorătoare în Balcani

Il Messaggero notează că România, principalul stat balcanic, atât în privința suprafeței, importanței economice și a numărului de migranți, cât și în ceea ce privește numărul de lucrători sezonieri, riscă să devină „o amenințare pentru întreaga Europă”.

Situația epidemiologică din țara noastră îngrijorează în special state precum Italia, Germania sau Franța, care au importante relații economice cu România și găzduiesc comunități importante de români, spun jurnaliștii italieni.

Aceștia mai scriu că, după o scădere a numărului de cazuri, care a dat impresia unui control asupra epidemiei, în ultimele zile Balcanii au fost afectați de o creștere a cazurilor, cea mai afectată țară fiind România. Totodată, aceștia amintesc și de recentul caz din județul Timiș, unde 93 de angajați ai unei fabrici de procesare a cărnii au fost testați pozitiv.

Ziariștii italieni amintesc că numărul de cazuri noi a crescut în ultima perioadă și în Kosovo și Bosnia și Herțegovina, țări care împreună cu Serbia, Muntenegru și Macedonia de Nord au fost incluse de Ministerul Sănătății de la Roma pe lista statelor ai căror cetățeni nu pot intra pe teritoriul Italiei până la finalul acestei luni.

Peste 530.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate de la începutul pandemiei în țările din Europa Centrală și de Est, Germania, Austria și Grecia, potrivit datelor OMS prezentate pe 19 iulie. Aproape 20.000 de oameni au murit în regiune, dintre care 9.084 în Germania, 2.009 în România, 1.618 în Polonia, 1.485 în Ucraina, 711 în Austria, 680 în Moldova și 596 în Ungaria, mai spune Il Messaggero.

Cu peste 2,1 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 80.000 de decese, Brazilia este a doua cea mai afectată țară la nivel mondial de pandemia de COVID-19, după Statele Unite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York