20 de arbitri din FOTBALUL românesc ar fi jucat la pariuri! Ce spune președintele FRF

Publicat: 10 03. 2023, 20:00
Actualizat: 10 03. 2023, 21:27

20 de arbitri care conduc meciuri din Liga 2 și Liga 3 ar fi jucat la pariuri și sunt acum în ancheta Departamentului de Integritate a FRF.

Cazul vine imediat după cel al lui Cosmin Achim, fotbalistul-parior din Liga 1.

Virgil Pascu e cel care conduce Departamentul de Integritate și Antifraudă din cadrul Federației Române de Fotbal.

20 de arbitri din fotbalul românesc ar fi jucat la pariuri

Răzvan Burleanu, președintele FRF, spunea joi că forul pe care-l conduce cercetează mai multe cazuri de acest gen, dar nu a nominalizat: „Toate anchetele care au fost în desfăşurare până acum confirmă faptul că ne interesează să avem un fotbal marcat de integritate. Departamentul de integritate anchetează foarte multe cazuri la nivelul fotbalului. Din păcate, nu vă putem împărtăşi care sunt cazurile şi în ce faze de derulare se află. În cele mai multe dintre cazuri există o colaborare cu organele statului. În cele mai multe cazuri am beneficiat de sprijinul autorităţilor statului, pentru că şi resursele sunt cu totul altele”.

Pentru colegii de la ProSport, Florin Prunea declara: „Ce am auzit, de arbitri, că se joacă pe cartonașe în minutul fix, cutare, cotă 30. Penalty în minutul cutare, cine are primul corner. La ce tâmpenii îi duce capul! Sunt lucruri mult mai grave, în care știa tot stadionul, în care președinții sunau și spunea să parieze repede, toate rudele. Sunt grave! Nu am nimic cu oamenii care joacă. Dar să fie din interiorul fotbalului, e foarte grav”.

Dați drumul odată la dosarul ăla! Este un dosar la DNA, din câte știu eu, care este ținut acolo de vreo 15-20 de ani. Dați drumul odată la dosarul ăla și spargeți odată buboiul ăsta! Dar, dacă dau drumul la dosarul ăsta, cară cu autocarele președinți de club, antrenori, jucători, arbitri și s-a terminat fotbalul în România – Florin Prunea, pentru ProSport