FRF pune piciorul în prag după 18 ani: AMENZI dure pentru antrenorii care vor să profeseze în Superliga fără licența Pro! Ce pedepse financiare au apărut

FRF pune piciorul în prag după 18 ani: AMENZI dure pentru antrenorii care vor să profeseze în Superliga fără licența Pro! Ce pedepse financiare au apărut
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (FOTO: Facebook/FRF)
Publicat: 04/03/2023, 16:30
Actualizat: 04/03/2023, 16:30

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că sancţiunile în cazul antrenorilor şi cluburilor care se folosesc de licenţele altor tehnicieni ajung până la 400.000 de lei în cazul recidivei.

Licența Pro a apărut în România din 2005, iar de atunci se acordă diverse derogări pentru a antrena în primul eșalon.

Acum oficialii de la Casa Fotbalului par a pune piciorul în prag și au introdus amenzi usturătoare atât pentru tehnicieni cât și pentru cluburi.

Unul dintre cazurile cele mai mediatizate de antrenori fără licenţa Pro de la nivelul Superligii este cel al lui Mihai Pintilii, care pregăteşte echipa FCSB, dar nu stă pe banca tehnică la meciurile oficiale.

FRF pune piciorul în prag după 18 ani: amenzi dure pentru antrenorii care vor să profeseze în Superliga fără licența Pro! Ce pedepse financiare au apărut

În documentele înregistrate la Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal, antrenor principal al echipei FCSB era Leonard Strizu, deţinător de licenţă Pro, care nu a făcut deplasarea cu echipa în cantonamentul de pregătire din Antalya, din această iarnă.

La 28 februarie 2023, fostul fotbalist Mihai Pintilii, care ocupă în organigrama clubului FCSB funcţia de delegat, a fost sancţionat cu 4 etape de suspendare şi 6.800 de lei de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru că antrenează echipa bucureşteană fără să deţină licenţa Pro. Conform soluţiei Comisiei, clubul FCSB a primit la rândul său o penalitate sportivă de 10.000 de lei pentru că i-a permis lui Pintilii să antreneze şi l-a instalat de formă pe Leonard Strizu, tehnician care deţine licenţa Pro.

Ce spune Răzvan Burleanu?

„În ceea ce priveşte antrenorii din umbră, dacă acum o lună enunţam principiile care vor sta la baza modificării regulamentului, astăzi Comitetul Executiv a aprobat în unanimitate ca fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract într-o funcţie pe care acesta nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenţei sale, în scopul îndeplinirii formale a unei cerinţe de regulament, astfel încât să permită unei alte persoane, care nu deţine calificarea sau licenţa necesară, se exercite fără drept funcţia respectivă, constituie o abatere disciplinară, iar această abatere disciplinară se sancţionează cu suspendarea pe doi ani de zile şi cu o amendă de 20.000 de lei.

Persoana care exercită în fapt funcţia pentru care nu deţine calificarea necesară va primi o penalitate financiară de minim 25.000 de lei, la care se adaugă etapele de suspendare care fac parte din regulamentele noastre

Şi un element nou, clubul în cauză va achita o penalitate de 200.000 de lei. În caz de recidivă, penalitatea se va dubla.

Această decizie a fost luată în unanimitate şi le mulţumesc colegilor mei pentru că am reuşit să implementăm această măsură care ne dorim să prevină încălcarea regulamentului şi nicidecum să ajungem în această situaţie de a sancţiona.

Aceste măsuri se aplică din următorul sezon competiţional, 2023-2024″, a declarat Burleanu.

Acesta a afirmat că se află în discuţii cu mai mulţi parlamentari români pentru modificarea legislativă care să permită federaţiei să organizeze programele pentru obţinerea carnetelor de antrenori.

„Împreună cu mai mulţi parlamentari lucrăm la o modificare legislativă, astfel încât federaţiile sportive care au propriul program de profesionalizare, de organizare a licenţelor, să putem să ne organizăm de unii singuri programele dedicate pentru dobândirea carnetelor de antrenor, într-o perioadă mai scurtă de timp.

Pe de altă parte discutăm cu UEFA pentru reducerea timpului de dobândirea licenţei Pro, de la cinci ani, la trei ani”, a încheiat Burleanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului