Boris Becker a ieșit din închisoare și a mărturisit: „Acolo ești un nimeni”

Publicat: 21 12. 2022, 17:00

​Boris Becker a fost eliberat din închisoare. Fostul mare campion din tenis a povestit cum au fost cele opt luni în care a stat după gratii.

Becker a fost condamnat pentru că a ascuns bunuri și împrumuturi în valoare de 2.5 milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor.

După ce a părăsit penitenciarul, neamțul a recunoscut că a fost vinovat.

Boris Becker a ieșit din închisoare și a mărturisit: „Acolo ești un nimeni”

Boris Becker, 55 de ani, a fost lider ATP în 1991. A câștigat din premiile din tenis 25.080.956 de dolari și a cucerit șase titluri de Grand Slam, Australian Open (1991, 1996), Wimbledon (1985, 1986, 1989) și US Open (1989).

În aprilie, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare de către un tribunal londonez, el locuind în Anglia, într-un proces legat de falimentul personal.

A investit în afaceri care s-au dovedit a fi nerentabile și a acumulat datorii de 59 de milioane de euro.

Neamțul a avut probleme și în Germania, unde a fost condamnat pentru evaziune fiscală. Se întâmpla în 2002 și a primit pedeapsă cu suspendare.

El a declarat pentru Sat 1 cum a fost în închisoare: „Am învățat o lecție grea. Una foarte scumpă, una foarte dureroasă. Dar toată treaba asta m-a învățat ceva foarte important și util. Unele lucruri se întâmplă dintr-un motiv întemeiat. Ești un nimeni la închisoare, ești doar un număr. Al meu era A2923EV. Nu mă numeam Boris. Eram doar un număr, iar lor nu le pasă cine ești. A fost momentul în care m-am simțit cel mai singur din toată viața mea”.

De ziua sa, la 22 noiembrie, cei cu care stătea închis, i-au oferit un tort: „Nu am experimentat niciodată o asemenea solidaritate în lumea liberă”. El a povestit și despre ultimele ore petrecute în închisoare: „M-am așezat pe marginea patului de la șase dimineața și am tot așteptat ca ușa celulei să se deschidă. Au venit la șapte și jumătate, au descuiat ușa și au întrebat: Ești gata? Am spus:Iată-mă! Am împachetat deja totul”.

Desigur că am fost vinovat. Ani de zile am făcut greșeli, am avut prieteni falși. Acest timp petrecut în închisoare m-a adus înapoi – Boris Becker