Fostul tenismen Boris Becker, condamnat la închisoare. Care sunt acuzațiile și cât timp va sta după gratii

Fostul tenismen Boris Becker, condamnat la închisoare. Care sunt acuzațiile și cât timp va sta după gratii
Boris Becker / FOTO - PROFIMEDIA
Publicat: 29/04/2022, 19:00
Actualizat: 09/05/2022, 18:53

Un tribunal britanic l-a condamnat, vineri, pe fostul tenismen german Boris Becker (54 de ani) la doi ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală.

El a fost găsit vinovat de evaziune fiscală și încălcarea legislației britanice privind insolvența, potrivit BBC News, care amintește că fostul sportiv s-a declarat falit în 2017, datorându-le creditorilor circa 50 de milioane de lire sterline.

Este acuzat că a ascuns active și împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline, pentru a evita plata datoriilor.

Speța de acum s-a concentrat exact pe falimentul lui Becker din iunie 2017, rezultat dintr-un împrumut neplătit de peste 3 milioane de lire sterline pe proprietatea sa de lux din Mallorca, Spania.

Totodată, el a scăpat de alte 20 de capete de acuzare, inclusiv nouă de acuzații de nepredare a trofeelor ​​și medaliilor sale de tenis, inclusiv două de la Wimbledon, potrivit sursei citate.

Judecătoarea Deborah Taylor a spus că nu a arătat nicio remuşcare sau acceptare a vinovăţiei și a sugerat că nici condamnarea lui din Germania, în 2002, tot pentru evaziune fiscală nu l-a ajutat să se reabiliteze.

„Nu ați luat în seamă avertismentul care vi s-a dat și nu ați ținut cont de șansa care vi s-a dat prin suspendarea pedepsei și acesta este un factor agravant semnificativ”, și-a motivat sentința judecătoarea.

La rândul său, avocatul lui Becker, Jonathan Laidlaw QC, a declarat tribunalului că această „căderea în dizgrație” a starului tenisului i-a „zdrențuit reputația”.

„Boris Becker nu are practic nimic și, de asemenea, nu există nimic de arătat pentru ceea ce a fost cea mai strălucitoare dintre carierele sportive și asta este numit în mod corect drept o tragedie. Aceste proceduri i-au distrus în întregime cariera și au distrus orice altă perspectivă de a obține un venit”, a mai spus avocatul.

Becker a câștigat șase turnee de gland slam în carieră, trei fiind la Wimbledon.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult