Cristiano Bergodi, noul antrenor al lui RAPID! Anunțul lui Dan Șucu: „Îi dăm drumul la treabă”

Publicat: 09 07. 2023, 16:00

Rapid a ajuns la un acord cu Cristiano Bergodi, care luni va semna contractul de antrenor. Giuleștenii s-au despărțit de Adrian Mutu, cu o săptămână înainte de începerea campionatului.

Bergodi a mai pregătit Rapid în 2015, dar şi în sezonul 2007 – 2008. Atunci, s-a câştigat Supercupa României.

italianul a mai condus echipe ca CFR Cluj, Modena, Pescara, Brescia, Sassuolo, FCSB, Universitatea Craiova sau Sepsi.

Cristiano Bergodi, noul antrenor al lui Rapid! Anunțul lui Dan Șucu: „Îi dăm drumul la treabă”

Bergodi a reușit alături de Sepsi să câștige trei trofee în ultimele două sezoane, adică două Cupe ale României şi o Supercupă.

„Dragi rapidişti, sigur, este extrem de deranjant să fii pus în situaţia de a schimba antrenorul cu o săptămână înainte de începerea campionatului. Din fericire, rezolvarea ideală este la îndemână. Domnul Cristiano Bergodi este disponibil şi mi-a transmis că este onorat să redevină antrenorul Rapidului. Ne-a plăcut tuturor celor din club stilul ofensiv jucat de echipele antrenate de dânsul. Şi nu numai! I-am apreciat atitudinea echilibrată, dar şi discursul elegant şi competent. Este un sentiment de încredere şi seriozitate pe care îl transmite, sentiment de care o echipă are mare nevoie. Mâine, îl aşteptăm pe domnul Bergodi să parafeze contractul cu Rapid şi să îi dăm drumul la treabă”, a declarat Dan Şucu, omul care finanțează Rapid.

Bergodi ar putea debuta oficial pe banca Rapidului vineri 14 iulie, chiar împotriva fostei sale echipei, Sepsi, în prima etapă a noului sezon din Superliga.

Italianul vine în locul lui Adrian Mutu, cel care va pregăti pe Neftci Baku din Azerbaidjan. „Clubul nostru s-a despărţit de Adrian Mutu, antrenorul care a condus Rapidul în ultimele 16 luni. Fostul mare jucător al naţionalei României a sosit în Giuleşti în martie 2022, conducând Rapidul în 56 de partide. Cu Adrian Mutu pe bancă, Rapid a obţinut 28 de victorii, 12 egaluri, pierzând 16 meciuri. Nu mai puţin de 92 de goluri au marcat băieţii noştri în aceste partide, primind 65 de goluri. Cel poreclit Briliantul a preluat ‘banca’ noastră înainte de Play-Out-ul sezonului 2021/22, atunci când a terminat pe poziţia a noua. În stagiunea trecută, Rapid a încheiat campionatul pe poziţia a cincea, fiind eliminată în grupele Cupei României” e anunțul celor de la Rapid.