Sepsi Sfântu Gheorghe, al doilea an consecutiv cu trofeul Cupei României în vitrină! Cristiano Bergodi, record pentru un italian în România

Sepsi Sfântu Gheorghe, al doilea an consecutiv cu trofeul Cupei României în vitrină! Cristiano Bergodi, record pentru un italian în România
Publicat: 25/05/2023, 07:04

Sepsi Sfântu Gheorghe, locul 6 în Superliga, a cucerit, miercuri seară, Cupa României Betano, învingând la lovituri de departajare pe Universitatea Cluj, formație pregătită de Ovidiu Ioan Sabău, în finala competiției, disputată la Sibiu.

Scorul a fost egal, 0-0, atât după 90 de minute, cât şi după prelungiri.

Portarul Roland Niczuly a fost eroul covăsnenilor, fost jucător al Universităţii Cluj, care a apărat trei lovituri de la 11 metri, după ce clujenii a avut avantaj și a ratat două şanse de a obține victoria.

Sepsi Sfântu Gheorghe, al doilea an consecutiv cu trofeul Cupei României în vitrină! Cristiano Bergodi, record pentru un italian în România

Izbânda celor de la Sepsi va face ca CFR Cluj sau Universitatea Craiova să rateze sezonul viitor al cupelor europene. Ocupanta locului trei în play-off va juca un baraj pentru Europa Conference League cu câștigătoarea dintre FC U Craiova şi FC Voluntari. CFR Cluj (locul 3) va juca în ultima etapă din play-off acasă cu campioana Farul, iar Universitatea Craiova (4) va primi vizita echipei Sepsi OSK.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care a câştigat şi Supercupa României în 2022, va lupta din nou pentru acest trofeu în data de 8 iulie, la Ploieşti, contra campioanei Farul Constanţa.

Sibiu a devenit al 7-lea oraș care găzduiește o finală a competiției KO. Până acum, 9 antrenori străini au câștigat finale de cupă, italianul Cristiano Bergodi egalându-l pe portughezul Toni Conceição, având acum ambii câte 2.

Sepsi a câștigat pentru a doua oară, consecutiv trofeul. Ultima echipa care reușise să câștige cupa consecutiv fusese CFR Cluj, care obținuse trei trofee unul după altul, între 2007-2010.

Universitatea Cluj rămâne cu trofeul din 1965, pierzând a cincea sa finală (1934, 1942, 1949, 2015, 2023).

Ce a declarat Cristiano Bergodi

„Am făcut un meci foarte bun, mai ales în prima repriză, am intrat într-o oază de contre, nu ne priește asta.

La pauză am vorbit, am discutat, s-au reglat lucrurile. În a doua repriză băieții au echilibrat meciul și s-a dus până la penalty-uri.

Am cerut pastilă pentru durere de cap, la penalty e loterie, se poate pierde, se poate câștiga, l-am felicitat pe Neluțu Sabău, au făcut un meci bun.

Nu cred că s-a văzut diferența că ei au jucat în play-out și noi în play-off”, a spus italianul, care este la final de contract cu Sepsi.

Ce a declarat Ovidiu Sabău

„Am simțit că este momentul nostru, mai ales cum am arătat în joc, am simțit că putem câștiga. I-am văzut foarte motivați, și-au dorit foarte mult, am avut acea motivație de care ai nevoie la un joc important, am fost echilibrați. Am știut în unele momente să ținem de minge, să plecăm pe contraatac, eu zic că am arătat bine ca și joc.

Îl felicit pe Cristiano Bergodi pentu că a reușit să câștige această Cupă. Cei care au ratat probabil că sunt foarte afectați, am încercat să-i încurajez, i-am felicitat pentru cum au arătat astăzi.

Noi am executat loviturile de la 11 metri, am avut jucători care au dat foarte bine la antrenament, intervine o oarecare oboseală”, a spus antrenoul lui U Cluj după partidă.

Cum au arătat cele două distribuții

SEPSI: Niczuly – D. Ciobotariu (R. Dimitrov 86), M. Bălaşa (M. Tamas 85), Ninaj, A. Dumitrescu – C. Matei (I. Gheorghe 75), N. Păun (R. Varga 111), J. Rodriguez, M. Ştefănescu – Rondon (Aganovic 46), Safranko (Tudorie 75). Antrenor: Cristiano Bergodi

U CLUJ: Gorcea – Martic, Miron, Piţian, Chipciu – G.Simion – D. Nistor, Remacle (Ely Fernandes 100), I.Filip (Jose Gomes 80), Bic – Mamadou Thiam (Tescan 99). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului