UPDATE – David Popovici s-a retras din finala de 400 m liber la Campionatele Europene de Natație / Explicația Federației Române de Natație

UPDATE - David Popovici s-a retras din finala de 400 m liber la Campionatele Europene de Natație / Explicația Federației Române de Natație
Înotătorul David Popovici / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 17/08/2022, 12:30
Actualizat: 17/08/2022, 13:01

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 m liber, unde se calificase de pe locul 4. Preşedintele Federaţiei Române de Natație, Camelia Potec, susține că decizia îi aparține sportivului de 17 ani și antrenorului său.

UPDATE – David Popovici s-a retras din finala de 400 m liber la Campionatele Europene de Natație, după ce se calificase cu al patrulea timp

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 m liber, unde se calificase de pe locul 4.

Preşedintele Federaţiei Romane de Natatie, Camelia Potec, sustine că decizia îi aparține lui David și antrenorului său.

Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii, conform unui anunț al Federației Române de Natație, postat pe Facebook.

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

„David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri”, conchide anunțul federației.

ȘTIRE INIȚIALĂ

David Popovici a câștigat, miercuri, seria 1 a probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot care are loc la Roma, cu timpul de 3:47.99 minute. A fost al patrulea cel mai rapid dintre cele 5 serii. Finala are loc miercuri seara, de la ora 19.53.

După ce a câștigat medalia de aur la 100 m liber, cu record mondial absolut și cea de la 200 m liber cu record mondial de juniori, David Popovici s-a calificat și în finala probei de 400 m liber de la Campionatul European de la Roma.

Anturajul lui Popovici a lăsat de înțeles inițial că participarea la această probă va fi tratată mai mult ca un antrenament. Cu toate acestea, el s-a calificat cu al 4-lea timp al seriilor, din sesiunea de dimineață a competiției.

Finala are loc miercuri seara, de la ora 19.53

El a concurat în prima serie, cu alți doi înotători pe care i-a depășit fără probleme, cu timpul de 3:47.99 minute, timpul său nefiind depășit de niciunul din concurenții din seriile 2, 3 și 4, scrie Mediafax.

Abia în ultima serie, trei dintre favoriții probei au reușit să coboare sub timpul lui Popovici, care nu este un specialist al acestei probe.

Cel mai bun timp a fost obținut de germanul Henning Muehlleitner (3:46.79), urmat de compatriotul Lukas Maertens (3:47.38) și de elvețianul Antonio Djakovic (3.47.67).

Finala are loc miercuri seara, de la ora 19.53.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase