Steagul României nu a apărut la premierea lui David Popovici. Ce drapele au fost afișate pe ecran

Steagul României nu a apărut la premierea lui David Popovici. Ce drapele au fost afișate pe ecran
Steagul României nu a apărut la premierea lui David Popovici. Ce drapele au apărut pe ecran / Sursa foto: GSP
Publicat: 14/08/2022, 11:55
Actualizat: 14/08/2022, 11:55

David Popovici (17 ani) a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma, stabilind un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde. 

În timpul festivităţii de premiere a sportivilor, steagul României nu apărut pe ecranul din spatele podiumului chiar dacă steagurile reprezentative ale celorlalţi sportivi de pe podium au fost afișate (Ungaria şi Italia). Argintul a fost luat de maghiarul Milak Kristof, iar bronzul de italianul Alessandro Miressi.

Înotătorul David Popovici / Sursă FOTO: Facebook

Steagul României nu a apărut la premierea lui Popovici

Organizatorii Campionatului European de la Foro Italico au justificat ceea ce s-a întâmplat spunând că a existat o eroare tehnică.

Aceștia au spus că în camera de control se vedea steagul „tricolor”, însă pe ecranul din spatele podiumului nu a apărut.

Totuși, steagul României i-a fost aruncat lui Popovici din tribune, iar înotătorul și l-a pus pe umeri la pozele oficiale de după intonarea imnului, notează Gazeta Sporturilor.

S-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma

Medaliat cu aur la proba de 100 de metri liber, David Popovici a obținut duminică calificarea în semifinalele probei de 200 metri liber, la Campionatele Europene de Înot de la Roma.

La ora 11.02 sunt programate seriile la ştafetă 4×100 m liber, în care concurează şi România (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, George-Alexandru Stoica-Constantin, Mihai Gergely).

Seara vor avea loc semifinalele la 200 m liber masculin, la 100 m fluture feminin şi finala la ştafetă 4×100 m liber.

La doar 17 ani, David Popovici este cel mai rapid înotător de pe planetă

David Popovici a doborât recordul mondial la 100 de metri liber, la CE de natație de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, reușind, la 17 ani, o performanță istorică pentru înotul românesc.

El a obținut sâmbătă medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp prin care a doborât recordul mondial care data din 2009.

Popovici a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult