După 10 ani, în Liga Națională de Baschet! Gabriela Mărginean prezentată oficial la Constanța la turneul de baschet 3×3 | FOTO

Publicat: 13/06/2023, 16:51
Actualizat: 13/06/2023, 16:52

Gabriela Mărginean, singura jucătoare din România care a fost aleasă în draftul WNBA, va reveni în campionatul intern după zece sezoane.

Mărginean a fost prezentată oficial de către CSM Constanța cu ocazia turneului de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3×3 care a avut loc în weekend pe Faleza Cazino din Constanța.

Mărginean a evoluat ultima oară în țară pentru CSM Târgoviște, în sezonul 2012-2013, echipă cu care a cucerit Cupa României și a obținut medaliile de argint în Liga Națională. Cu o carieră stelară în campionatul universitar nord-american, unde este a doua marcatoare din istoria conferinței CAA și deține un titlu de conferință cu Drexel University,

Mărginean a evoluat apoi pentru Minnesota Lynx în WNBA, precum și în cele mai puternice campionate din Europa, Franța, Turcia, Grecia sau Spania.

După 10 ani, din nou în Liga Națională de Baschet! Gabriela Mărginean prezentată oficial la Constanța cu ocazia turneului de calificare la Europenele de 3×3 | FOTO

Prezentă alături de naționala de baschet 3×3 a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, acolo unde tricolorele au încheiat pe locul șapte, Mărginean a fost prezentată oficial chiar înainte de unul dintre meciurile României de la turneul de calificare pentru Europenele de 3×3 găzduit de Constanța.

“Decizia de a mă întoarce in țara a fost legată în primul rând de unde momentul unde mă aflu în cariera mea.

Nu mai am 20 de ani și cred ca a fost momentul potrivit de a mă întoarce de unde am plecat

Faptul că a fost Constanța și nu altă echipă din țara este din simplul motiv că îl știu și am lucrat anterior cu Andrei Talpeș (directorul CSM Constanța – n.r.) și îmi place că este ambițios atunci când își propune ceva, lucru în care mă regăsesc și eu.

Îmi place să fiu parte dintr-un proiect serios, cu oameni care duc lucrurile până la capăt indiferent de ce obstacole pot apărea pe parcurs”, a declarat Mărginean.

Alături de ea a fost de asemenea prezentată oficial și Ioana Ghizilă, o altă jucătoare de top din România care a sosit la CSM în această pauză competițională, după trei titluri naționale consecutive cucerite cu Sepsi Sf. Gheorghe.

România a ratat în premieră Europenele de 3×3

Constanța a găzduit pentru a cincea oară consecutiv un turneu de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3×3.

Italia, Ucraina și Spania la fete, respectiv Germania, Croația și Belgia la băieți au obținut biletele pentru turneu final care va avea loc la Ierusalim, Israel, în luna septembrie. Evenimentul a fost organizat de către CSM Constanța în parteneriat cu Federația Română de Baschet și a fost susținut de către Primăria Constanța.

Naționalele de baschet 3×3 ale României au ratat calificarea la turneul final, o premieră pentru fete, care până acum au fost prezente la toate cele opt ediții ale Campionatelor Europene.

Victorie de moral cu Slovenia

Naționala feminină a României a încheiat totuși turneul cu o victorie de moral, 21-7 cu Slovenia, într-un meci care nu mai avea însă nicio miză pentru calificare, după ce cedase celelalte trei partide din grupă cu Italia, Estonia și Croația.

Tricolorii au avut o evoluție impresionantă în prima zi, două victorii în grupa cu Danemarca și Elveția, însă au cedat în sferturile de finală, împotriva Croației, scor 22-17 și au ratat astfel șansa de a participa la un turneul final pentru prima oară din 2018.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic