Gigi Becali îl angajează pe Dănuț Lupu! Fostul mare FOTBALIST, condamnat la închisoare! „Taie frunze la câini, ce să facă?!”

Publicat: 04 10. 2023, 16:00

Fostul fotbalist Dănuț Lupu a fost condamnat definitiv la șapte luni de închisoare cu executare după ce a fost prins de mai multe ori că a condus fără permis auto.

E dat urmărire de către Poliția Română, fiind în străinătate. Ultima dată când a fost depistat fără permis auto a explicat că trebuia să ajungă la spital și de aceea s-a suit la volan.

Gigi Becali, finanțatorul FCSB, a anunțat că-l va ajuta pe Dănuț Lupu și-l va angaja în perioada în care e închis.

Gigi Becali îl angajează pe Dănuț Lupu! Fostul mare fotbalist, condamnat la închisoare! „Taie frunze la câini, ce să facă?!”

Dănuț Lupu revine în țară, în acest weekend.

Ce a spus Dănuț Lupu după ce a aflat decizia: „Toată lumea face o treime. O să fac undeva pe la 3 luni și jumătate – 4 luni. Legea așa spune, o treime. Nu cred că am o faptă în care să zici că am făcut cine știe ce. Cam așa ceva, cât timp te condamnă, nu ești pericol public”.

Ce a a declarat Gigi Becali despre Dănuț Lupu: „De ce să mă șocheze? Ce fost mare fotbalist? Și dacă e ce? La lege scrie că un fost mare fotbalist nu are voie pușcărie? Scrie așa? Păi, bă, vrei să îți spun ceva? Ca fost mare fotbalist – și n-a fost el acum extraordinar, atât de mare cum zici tu. A fost fotbalist la Dinamo, în Miliție. Și Miliția s-a debarasat.

I-a dat 7 luni, face 3 luni și jumătate în regim deschis. Pac, hârtie, eu îi dau. Domnule, vreau să angajez de la voi de la penitenciar un deținut care a fost fotbalist, mijlocaș bun, dădea pase bune (n.r. – râde). Înțelegi? Care a fost la o echipă care a câștigat campionatul. Altfel nu ți-l dă. Și mie mi-l trimit într-o mașină, îl ia pe Lupu dimineață la ora 07:00, îl duce la mine acolo, la Berceni. Taie frunze la câini, ce să facă! (n.r. – râde)

Cum îmi spunea mie, venea controlul și îmi zicea „domnule, ia o cârpă”. Și mi-a dat cârpa, i-am aruncat cu ea în față: Bă, eu sunt Becali, eu nu șterg cu cârpa. Mănâncă tu cârpa și cu ala de e director (n.r. – de la control).

(n.r. – de ce vreți să îl ajutați?) Trebuie să ajuți omul orice ar face el. Mai mult, pentru că m-a deranjat că i-au desfăcut contractul de muncă. Dacă era un infractor, da, domnule. Dar a condus fără carnet. Și să îl arunci ca pe o măsea stricată… Ce face Miliția? Te aruncă! I-au desfăcut contractul de muncă. Afecta imaginea Miliției? Cu ce afecta? Cum, mă, o glorie a ta. În loc să îl ajuți… Cum era ăla, Hoeness (n.r. – Uli Hoeness), de la Bayern Munchen, 35 de milioane, evaziune fiscală. L-au angajat ei, mergea omul, lucra, se ducea și dormea la pușcărie. Și evaziune de milioane, la ei în club! Și ăsta a condus fără carnet. Îl alungăm ca pe o măsea, nu e corect ce face Miliția.

(n.r. – aveți vreun sfat pentru el?) O să fie greu pentru el, dar să știi că e bine. Nu mai poate să… Păi, de unde acolo? Da el e prieten cu… Nu știu dacă mai e ăla acolo, un director gras, țigănos așa. (n.r. – râde) Da, mă, unul gras. Brunet, mă! Și ăla era prieten, venea pe acolo pe la ăla. Normal că are o prietenie pe la Jilava. Dar nu e problemă, la regimul deschis stai în celulă cât vrei, ești liber prin curte”.