Dănuț Lupu, dat în URMĂRIRE de Poliția Română / Fostul fotbalist a declarat, luni, că nu este în țară și că se întoarce în România abia în weekend

Dănuț Lupu, dat în URMĂRIRE de Poliția Română / Fostul fotbalist a declarat, luni, că nu este în țară și că se întoarce în România abia în weekend
Dănuț Lupu, dat în urmărire de Poliția Română
Publicat: 02/10/2023, 14:02
Actualizat: 02/10/2023, 14:22

Poliția Română l-a dat în urmărire pe Dănuț Lupu, pentru că nu s-a predat în urma condamnării la 7 luni și 10 zile de închisoare. De altfel, Fostul fotbalist a spus la o televiziune că se întoarce în România abia în weekend.

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu a fost condamnat definitiv la 7 luni şi 10 zile de închisoare și ar fi trebuit să se predea la Penitenciarul Rahova pentru a-şi ispăşi condamnarea.

El nu a făcut acest lucru, iar oamenii legii nu l-au găsit nici acasă pentru a pune în executare mandatul emis de judecători, așa că Poliția Română l-a dat în urmărire pe Dănuț Lupu.

„Împotriva celui în cauza, Judecătoria Cornetu a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.134 din 02.10.2023, fiind condamnat la o pedeapsa de 7 luni si 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, conform anunțului publicat pe site-ul Poliției Române.

„Duminică, mă vor lua de la aeroport. Mă duc la frontieră și predau pașaportul”

Fostul internațional a vorbit, luni, la un post de televiziune, și a spus este plecat din țară cu familia. El a anunțat că va reveni în România în weekend.

Dănuț Lupu a dezvăluit că va ispăși jumătate din pedeapsa dictată de instanță: va sta în spatele gratiilor aproximativ 3 luni și jumătate.

„Toată lumea face o treime. O să fac undeva pe la 3 luni și jumătate – 4 luni. Legea așa spune, o treime. Nu cred că am o faptă în care să zici că am făcut cine știe ce. Cam așa ceva, cât timp te condamnă, nu ești pericol public”, a declarat Dănuț Lupu.

Duminică, mă vor lua de la aeroport. Cred că din momentul în care s-a dat sentința, ai 8 ore sau 6 ore să te predai. Mă duc la frontieră și predau pașaportul. Eu am avut o vorbă: nici la dușmani nu le doresc să ajungă la pușcărie! Nu-mi fac probleme pentru mine, îmi fac probleme pentru familie. O să o las pe soție să plece înainte și eu o să vin ultimul în țară.

Sunt cam singurul fotbalist din generația mea care am rămas însurat cu prima soție. Din nefericire pentru ea, pe 5 octombrie e ziua ei de naștere. De aia am și ales să mă întorc sâmbătă sau duminică. Câteodată și oamenii mari mai plâng. (n.r. plânge).

Nu prea am răspuns la telefon. Am primit foarte multe mesaje, le mulțumesc tuturor celor care mă încurajează (n.r. plânge și își găsește cu greu cuvintele).”, a mai spus Dănuț Lupu, pentru Fanatik. (Citește mai multe aici…)

Dănuț Lupu, condamnat după ce a fost surprins, în mai multe rânduri, conducând fără carnet

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu a fost condamnat definitiv la 7 luni şi 10 zile de închisoare.

Pe 4 septembrie, Dănuț Lupu s-a prezentat în fața judecătorului într-un nou termen după ce a fost surprins, în mai multe rânduri, conducând fără carnet. Pe fond, oficialul Clubului Sportiv Dinamo a primit o condamnare de închisoare cu executare de șapte luni și zece zile și a formulat apel.

Dănuţ Lupu a spus că a fost nevoit să conducă fără permis. El a reiterat că regretă că a comis acea faptă, dar a subliniat că nu a avut ce face.

„Dragi copii, să știți că viața e mai importantă decât toate. Nu mai urcați fără permis și băuți la volan. De droguri nici nu mai zic. M-am urcat la volan doar că trebuia să ajung la spital, pentru că îmi era foarte rău. Nu am făcut accident, nu am fost băut. Am ajuns la spital și mi s-a făcut ce a trebuit.

Poate că dacă nu urcam la volan eram mort. Regret că m-am urcat, dar eu cred că viața și sănătatea unui om sunt mai importante ca orice. În zona în care eram nu puteam să sun la 112”, spunea Dănuț Lupu.

Însă, apelul inițiat de Dănuț Lupu și avocatul săi a fost respins, iar fostul fotbalistul va executa o pedeapsă de 7 luni și 10 zile, fiind obligat să se prezinte la Penitenciarul din Rahova. (Vezi aici decizia Curții de Apel București…)

Vă recomandăm să citiți și:

Prima REACȚIE a lui Dănuț Lupu, după ce a fost condamnat la închisoare: „Dacă mă prindeau beat sau drogat, poate îmi dădeau mai puțin”

Sursa foto: Poliția Română

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula pe care șoferii NU TREBUIE să o încalce niciodată. Legea din ROMÂNIA spune clar
Mulți români riscă amenzi de 1 mai. Unde se poate ieși la grătar
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji