Înfrângere dramatică pentru Federer în finala de la Indian Wells. Elvețianul a ratat trei mingi de meci

Înfrângere dramatică pentru Federer în finala de la Indian Wells. Elvețianul a ratat trei mingi de meci
Publicat: 19/03/2018, 11:57

Federer a ratat câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv în circuit, după ce triumfase la Australian Open și Rotterdam, cedând cu 4-6, 7-6(8), 6-7(2) finala turneului Masters de la Indian Wells. Elvețianul a părut mai nervos ca niciodată în fața unui Del Potro care a jucat la un nivel extraordinar. Roger a fost frustrat inclusiv după duelul disputat în California, ținând cont că a ratat trei mingi de meci pe propriul serviciu la scorul de 5-4 în decisiv.

Juan a reușit un rebreak miraculos, defilând apoi în tie-break-ul decisivului. El a obținut a 7-a victorie în fața liderului mondial, însă Federer conduce în continuare detașat în meciurile directe cu Del Potro, scor 18-7. Finala de la Indian Wells, în care „Turnul din Tandil” a pus capăt invincibilității lui Roger în 2018, a durat două ore și 45 de minute. Juan Martin Del Potro a fost recompensat cu 1,3 milioane de dolari pentru performanța sa.

Mă simt puțin dezamăgit pentru că am ratat o mare oportunitate. Aș vrea să joc acel tie-break din nou, pentru că nu știu ce naiba s-a întâmplat acolo”, a declarat Federer după tensionatul meci, în care ambii jucători s-au certat cu arbitrul Fergus Murphy. Roger a izbucnit la adresa arbitrului după o decizie controversată, confirmată totuși de Hawk-Eye, în timp ce adversarul său a fost deranjat din cauză că spectatorii nu sunt avertizați deși fac zgomot în timp ce el servește.